Σαουδικής Αραβίας ελληνικός στρατός patriot ΗΠΑ Υεμένη ιμπεριαλισμός εφοπλιστές κεφάλαιο

Τα σύνορα της… Σαουδικής Αραβίας θα φυλάει ελληνική πυροβολαρχία PATRIOT

Πηγή: ΠΡΙΝ

Τα σύνορα της… Σαουδικής Αραβίας αναλαμβάνει να φυλάξει μια πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων PATRIOT του ελληνικού στρατού, που σύντομα θα ταξιδέψει για τον Περσικό Κόλπο! Ο ελληνικός λαός φορτώνεται με δυσβάσταχτους εξοπλισμούς εν μέσω πανδημίας και έξαρσης ακρίβειας και φτώχειας (στη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα αγοραστούν ακόμα έξι Ραφάλ, σύνολο 24!) και η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει μονάδα και οπλισμό πρώτης γραμμής σε εμπόλεμη ζώνη, για να υπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα και τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου.

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αεροπορική βάση της Τανάγρας πραγματοποιήθηκε η τελετή αναχώρησης της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, καθώς και στελεχών της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και των ΗΠΑ, για να μην υπάρχει αμφιβολία ποιοι σχεδιάζουν αυτές τις αποστολές. Η πυροβολαρχία μάλιστα αναμένεται να φύγει βιαστικά, μέσα στις επόμενες μέρες, για να προλάβουν τις όποιες αντιδράσεις.

Περίπου 100 θα είναι οι άνδρες που θα σταλούν στη Σαουδική Αραβία, σε μια αποστολή με ξεκάθαρο πολεμικό χαρακτήρα, καθώς το αντιδραστικό καθεστώς του Ριάντ διεξάγει βρόμικο πόλεμο στην Υεμένη (προξενώντας ανθρωπιστική κρίση), ενώ η αποστολή «σημαδεύει» το Ιράν. Κι αυτό παρότι στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μίλησε για την ιστορική σημασία της αποστολής που σκοπό… έχει την διατήρηση της ειρήνης και την προάσπιση της παγκόσμιας ασφάλειας.

Ιστορική σημασία έχει όντως η αποστολή, καθώς είναι η πρώτη φορά που ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις συμμετέχουν σε πολεμικού χαρακτήρα αποστολή στην Αραβική χερσόνησο.

Η Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας, με στόχο την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας (και της Aramco βεβαίως-βεβαίως), εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept).

Λιγότερο από ένα μήνα από τη ντροπιαστική αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν παρόμοιες αποστολές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Εκφράζουν τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για πιο μεθοδική στόχευση των αντιπάλων που έχουν ορίσει (Ιράν, Κίνα κλπ.), με ταυτόχρονη αναβαθμισμένη εμπλοκή και αξιοποίηση δυνάμεων των συμμάχων.

Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει την πυροβολαρχία Πάτριοτ αφενός για να αποδείξει πως είναι ο «καλός στρατιώτης» του ΝΑΤΟ και ανταποκρίνεται στα καλέσματα αναλαμβάνοντας το αυξημένο κόστος, αφετέρου για να εξυπηρετήσει τα επιθετικά σχέδια του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ομιλία του στην Τανάγρα αναφέρθηκε στον «θετικό αντίκτυπο που έχει η εν λόγω αποστολή για τη διεθνή προβολή της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της χώρας»(!), καθώς και στις άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Στις άριστες σχέσεις με ένα από τα πιο αντιδραστικά και σκοταδιστικά καθεστώτα της περιοχής…

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» «η κυβέρνηση της ΝΔ, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και το σύνολο του αστικού πολιτικού κατεστημένου έχουν ως δεδομένα ότι για να μπορέσουν να ασκήσουν τον περιφερειακό ρόλο που διεκδικούν πρέπει να έχουν αναβαθμισμένη πολεμική ισχύ και τη θέληση να την ασκήσουν σε πολεμικά μέτωπα, είτε την ώρα της σύγκρουσης είτε κατά τη διάρκεια της επιβολής της “ιμπεριαλιστικής ειρήνευσης”. Αυτός είναι εξάλλου ο όρος για την συμμετοχή στη μοιρασιά της ιμπεριαλιστικής λείας, η διεκδίκηση μέρους της ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων από τον πόλεμο περιοχών. Ο Μυτιληναίος κάτι μπορεί να μας πει για τη δράση των επιχειρήσεων του σε Βαλκάνια, Ιράκ και Λιβύη, όπως επίσης και ο Βαρδινογιάννης, αλλά και οι Έλληνες εφοπλιστές»!

Το σίγουρο είναι πως η αποστολή της ελληνικής πυροβολαρχίας Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία υπογραμμίζει πόσο επικίνδυνη είναι η υπογραφή της πενταετούς «αμυντικής συμφωνίας» Ελλάδας-ΗΠΑ, που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, στα χνάρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ