Οι φασιστικές ομάδες που εξέθρεψε η κυρίαρχη ιδεολογία του ελληνικού κράτους συνεχίζουν τη δράση τους στον Έβρο, όπως φαίνεται σε ένα νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Τα φασιστικά πογκρόμ στον Έβρο συνεχίζονται ανενόχλητα

Οι φασιστικές ομάδες που εξέθρεψε η κυρίαρχη ιδεολογία του ελληνικού κράτους συνεχίζουν απτόητες τη δράση τους στον Έβρο, όπως φαίνεται σε ένα νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το βίντεο αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενός από τους τραμπούκους, και δείχνει τον ίδιο και τους συνεργούς του να έχουν «συλλάβει» τέσσερις ανθρώπους, τους οποίους ο ίδιος αποκαλεί κοροϊδευτικά «επενδυτές». Ο ένας μάλιστα από αυτούς τους ανθρώπους βρίσκεται στο έδαφος, προσπαθώντας εμφανώς να συνέλθει από ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, το περιστατικό συνέβη κοντά στο χωριό Αισύμη, περίπου 20 χλμ. βόρεια της Αλεξανδρούπολης. Το βίντεο έχει πλέον διαγραφεί από τον λογαριασμό του εν λόγω φασίστα, όμως κυκλοφορεί σε ειδησεογραφικούς λογαριασμούς και λογαριασμούς άλλων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ενδεικτικά της κατάστασης, ενώ ο πρωταγωνιστής του βίντεο κάνει αναφορά στις πυρκαγιές που καίνε για 9η ημέρα (χθες, ημέρα που δημοσιεύτηκε το βίντεο) τον Έβρο, εντούτοις δεν απευθύνει κάποιες ευθείες κατηγορίες εμπρησμού στους ανθρώπους που έχει ακινητοποιήσει. Με ένα γενικόλογο «καίνε» από τα χείλη του αυτόκλητου πολιτοφύλακα, καίγεται και η δικαιολογία πως οι φασιστικές αυτές ομάδες δήθεν συλλαμβάνουν ύποπτους εμπρησμού. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πογκρόμ αγνού μίσους εναντίον προσφύγων και μεταναστών.

Τις επόμενες ώρες έπειτα από την ανάρτηση, έχουν δει το φως της δημοσιότητας και άλλα βίντεο του εν λόγω, που φαίνεται να είναι δραστήριος εδώ και καιρό. Στα βίντεο αυτά γίνονται εμφανή τα πιστεύω του, που διακατέχονται από ρατσισμό, εθνικισμό και θρησκοληψία — ο ίδιος μάλιστα αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «φασίστας». Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει γίνει γνωστή κάποια παρέμβαση των Αρχών, με την ανοχή και προτροπή των οποίων άλλωστε δρουν αυτές οι ομάδες στον Έβρο και αλλού.

Στο άλλο παρόμοιο περιστατικό για το οποίο υπάρχει καταγραφή βίντεο, οι εννέα από τους 13 απαχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα Δευτέρα στον ανακριτή, καθώς τους έχει ασκηθεί δίωξη βασισμένη μονάχα στις καταθέσεις των απαγωγέων τους. Άλλοι τέσσερις είχαν αφεθεί ελεύθεροι έπειτα από την απολογία τους την Παρασκευή, αναφέροντας μεταξύ άλλων στις καταθέσεις τους τον ξυλοδαρμό τους από τους απαγωγείς. Οι τελευταίοι τέθηκαν την ίδια ημέρα σε κατ’οίκον περιορισμό.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ