Φασισμός ΑΕ

«ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε» στη Βαρκελώνη

Tο Αντιφασιστικό Δίκτυο για την Ελλάδα σας προσκαλεί στο αντιφασιστικό φεστιβάλ Ούτε στην Ελλάδα, ούτε Πουθενά ANTIFAstival που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Ateneu Popular 9Barris (C/Portlligat 11-15, Βαρκελώνη).

Πρόθεση μας είναι μέσω του φεστιβάλ να μεταδώσουμε τη σοβαρότητα της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας που περισφίγγει σήμερα την Ελλάδα, να καταδείξουμε τη φασιστική απειλή ενός, αμιγώς, ναζιστικού κόμματος, να αποκαλύψουμε το μέγεθος της βίας των φασιστικών πρακτικών και των εγκλημάτων που διαπράττονται καθημερινά, να στείλουμε ένα γερό μήνυμα αλληλεγγύης στο κοινωνικό κίνημα που αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και καπιταλισμό και να οικοδομήσουμε ισχυρές σχέσεις με τα αντιφασιστικά κινήματα στη Βαρκελώνη και σε άλλες περιοχές.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας περιμένουμε στο ολοήμερο αντιφασιστικό φεστιβάλ (από τις 12:30 μ.μ. μέχρι τις 02:00 π.μ.), με ενημερωτικές διαλέξεις και προβολές ντοκιμαντέρ με συμμετοχή προσκεκλημένων από την Ελλάδα και μελών του αντιφασιστικού κινήματος της Βαρκελώνης. Το φεστιβάλ θα κλείσει με μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στην οποία συμμετέχουν τοπικά μουσικά σχήματα και, από την Ελλάδα, ο σύνθετης και τραγουδιστής Γιάννης Αγγελάκας & Band.

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:

12.30-14.30 «Διαστάσεις της ακροδεξιάς στη Νότια Ευρώπη»

Παρουσίαση του βιβλίου «Η δημοκρατία στην Ελλάδα την εποχή του ΔΝΤ» από τον συγγραφέα του και συζήτηση με τους Marti Marin Corbera, καθηγητή στο Τμήμα Μοντέρνας και Σύγχρονης Ιστορίας του πανεπιστήμιου Universitat Autónoma de Barcelona, και Manuel Delgado, καθηγητή στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του πανεπιστήμιου Universitat de Barcelona

14.00-16.00 Ελληνικά εδέσματα υπό την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής με τους Γιάννη Παπαϊωάννου (λαούτο), Ζαχαρία Βαμβακούση (ακορντεόν) και Στέλιο Τόγια (κρουστά)

16.00-17.30 «Ενάντια σε φασισμό και ρατσισμό». Λαϊκή οργάνωση στις γειτονιές.>>

Συζήτηση με συντονιστή τον David Bou, ακτιβιστή και δημοσιογράφο μέλος της εβδομαδιαίας εφημερίδας La Directa (http://www.setmanaridirecta.info/)

Συμμετέχουν:
David Karvala, ακτιβιστής μέλος της οργάνωσης «Ενότητα κατά του Φασισμού και του Pατσισμού» (UCFR – Unitat Contra el feixisme i el racisme – http://unitatcontraelfeixisme.org/)
Daniela Ortiz, ακτιβίστρια καλλιτέχνης (http://daniela-ortiz.com/) και μέλος της συλλογικής ενημερωτικής ιστοσελίδας (Antigonia.com)
Mέλος της αντιφασιστικής πλατφόρμας (Plataforma Antifeixista) της Καταλωνίας

18.00-20.30 «Η άνοδος του φασισμού στην Ελλάδα»

Προβολή ντοκιμαντέρ
«The Cleaners» (2013) του Κωνσταντίνου Γεωργούση, εξειδικευμένου στην Οπτική Ανθρωπολογία και στο Εθνογραφικό Ντοκιμαντέρ. Ντοκιμαντέρ αναφερόμενο στην προεκλογική εκστρατεία του νεοναζιστικού κόμματος.

«Φασισμός ΑΕ» (2013) του Άρη Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφου και δημιουργού των ντοκιμαντέρ «Debtocracy» (2011)και «Catastroika» (2012). Παρουσίαση της καμπάνιας για τη δημιουργία του νέου ντοκιμαντέρ που θα αναφέρεται στην άνοδο του φασισμού και ρατσισμού στην Ελλάδα. Συζήτηση με τους Κωνσταντίνο Γεωργούση και Άρη Χατζηστεφάνου, και ενημέρωση αναφορικά με τον αντιφασιστικό αγώνα που διεξάγεται στην Ελλάδα.

Παράλληλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ:
Έκθεση σκίτσων και φωτογραφίας
Δραστηριότητες για ανηλίκους με τον Γιώργο Κωνσταντίνου από τη συλλογική ομάδα Irenia (www.irenia.net)

21.00-02.00 Συναυλίες (6€)
EINA (acoustic)
EAM – Exèrcit d’Alliberament Musical
Γιαννης Αγγελακας & Band
Yacine & The Oriental Groove

Ούτε το κράτος ούτε κανένας άλλος θεσμός, μπορεί στην πραγματικότητα να τσακίσει τον φασισμό. Πάντοτε, έναντι αυτού του ιστορικού προστάγματος, ο λαός θα είναι ο μόνος πρωταγωνιστής.

Στις 16 Νοεμβρίου θα στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμα πως:

Όσο αναπνέουμε, ο φασισμός ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Αντιφασιστικό Δίκτυο για την Ελλάδα

Blog: www.redantifaporgrecia.wordpress.com

Σελίδα Facebook: Ni a Grècia, ni enlloc ANTIFAstival

(*) Ημερομηνία με ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών.

(**) Όλα τα έσοδα του φεστιβάλ θα διατεθούν για την υποστήριξη του αγώνα κατά του ρατσισμού και φασισμού στην Ελλάδα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ