Κανιβαλισμό από δημοσιογράφους στην κηδεία του Κωστόπουλου καταγγέλλει η ΕΦΕ

Τα φαινόμενα κανιβαλισμού συνεχίζονται σε μεγάλα και μικρά ελληνικά ΜΜΕ. Ύστερα από τα γκάλοπ που διεξήγαγε ο ΣΚΑΙ του Γ.Αλαφούζου και το ART του Καρατζαφέρη για το αν έπρεπε να λιντσάρουν τον Ζακ Κωστόπουλο, η iefimerida παρουσιάζει φωτογραφίες από την κηδεία του θύματος – παρά την θερμή παράκληση των συγγενών να μην καταγραφούν εικόνες.

Και επειδή η ανθρωποφαγία είναι κολλητική, η iefimerida έβαλε και το λογότυπό της ώστε να μην τις κλέψει κανείς την αποκλειστικότητα.

Σχολιάζοντας την απόφαση δημοσιογράφων να αγνοήσουν την παράκληση των συγγενών του Ζακ Κωστόπουλου, η Ένωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με παράκληση των συγγενών και φίλων του Ζακ Κωστόπουλου, τόσο οι φωτορεπόρτερ όσο και οπερατέρ τηλεοπτικών μέσων σεβάστηκαν τον πόνο τους και δεν μπήκαν στο νεκροταφείο.

Ωστόσο κάποια άτομα μη μέλη της ΕΦΕ μπήκαν προσποιούμενοι τους φίλους του νεκρού και τράβηξαν με κινητά τηλέφωνα κοντινές εικόνες από συγγενείς και φίλους αλλά και από το φέρετρο. Οι επίμαχες φωτογραφίες έχουν ανέβει σε διαδικτυακά μέσα και προκάλεσαν την οργή των συγγενών και φίλων του Ζακ Κωστόπουλου.

Η ΕΦΕ έγινε δέκτης πολλαπλών παραπόνων των άνω με αυτή την αφορμή εκφράζει δημόσια με την παρούσα ότι καταδικάζει τις πρακτικές των συγκεκριμένων δημοσιογράφων.

Η ΕΦΕ διαχωρίζει τον δημοσιογραφικό κανιβαλισμό από το ρεπορτάζ και προασπίζει τους κώδικες δεοντολογίας που οφείλουν να τηρήσουν τα μέλη της αλλά και όλοι οι επαγγελματίες εργαζόμενοι της δημοσιογραφίας».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ