Άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι - δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου

Ποιος είναι ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου;

Ένας άνδρας με κίτρινο μπλουζάκι φαίνεται να είναι διαρκώς παρών κατά τη διάρκεια της επίθεσης και της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, ωστόσο η αστυνομία αδυνατεί να ταυτοποιήσει αυτόν τον μάρτυρα-κλειδί για την υπόθεση.

Η έκθεση που παρουσιάζει το διεθνές ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture, με την ανάλυση του διαθέσιμου οπτικοακουστικού υλικού, δημιουργεί πολλά ερωτήματα σε σχέση με την ταυτότητα και το ρόλο που έπαιξε ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο άνδρας αυτός ήταν παρών όχι μόνο την ώρα της επίθεσης έξω από το κοσμηματοπωλείο, αλλά και νωρίτερα από αυτήν.

Συγχρονίζοντας τα διαθέσιμα video από κάμερες ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες, η ομάδα του Forensic Architecture εντόπισε τον άνδρα αυτόν να πλησιάζει στην περιοχή και να εμποδίζει τον Ζακ Κωστόπουλο να μπει μέσα σε ένα αρτοποιείο, λίγα λεπτά προτού φτάσει στο κοσμηματοπωλείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαλευκανθεί το τι ακριβώς συνέβη έξω από το αρτοποιείο. Σε όλη τη διάρκεια της επίθεσης ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι βρίσκεται εκεί, παρακολουθεί και μιλάει στο τηλέφωνο. Στη συνέχεια μιλά με τους αστυνομικούς και είναι ο μόνος με πολιτικά ρούχα που βρίσκεται δίπλα στους αστυνομικούς, την ώρα που βίαια περνούν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο. Μάλιστα κάποια στιγμή φαίνεται να κρατά ένα αντικείμενο που μοιάζει με πτυσσόμενο γκλοπ.

Η μαρτυρία του άνδρα αυτού θα μπορούσε να καλύψει πολλά από τα κενά στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Όπως υπενθυμίζει σε σχετικό ρεπορτάζ του το omniatv, όταν το σχετικό video από την κάμερα ασφαλείας του αρτοποιείου δόθηκε στη δημοσιότητα, ο ανακριτής είχε καταθέσει αίτημα στην ΕΛ.ΑΣ. να εντοπιστούν οι τρεις άνδρες που φαίνονται εκεί, μεταξύ των οποίων και αυτός με το κίτρινο μπλουζάκι. Μέσα σε μία μέρα, η αστυνομία απάντησε ότι είναι αδύνατο να τους εντοπίσει και μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας.

Η έκθεση του Forensic Architecture παρουσιάζει επίσης μία σειρά άλλων αυτοπτών μαρτύρων, που φαίνονται να κρατούν κινητό τηλέφωνο ή κάμερα και είναι πολύ πιθανό να διαθέτουν πολύτιμο οπτικοακουστικό υλικό από το γεγονός.

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου κάνει δημόσια έκκληση για την συλλογή οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφει την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά και για αυτόπτες μάρτυρες που γνωρίζουν περισσότερα για την υπόθεση. Όποιος διαθέτει οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να το καταθέσει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: zakcallforevidence.org

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ