ζακ κωστόπουλος

Ο ΣΚΑΪ κάνει γκάλοπ αν έπρεπε να λιντσάρουν τον Ζακ Κωστόπουλο

Με μήνυμα στον λογαριασμό της εκπομπής Μαζί Σου, με την Τατιάνα Στεφανίδου, η τηλεόραση του ΣΚΑΙ καλεί τους τηλεθεατές της να ψηφίσουν εάν έπραξε σωστά ο κοσμηματοπώλης που κλοτσούσε στο κεφάλι τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο, λίγο πριν πεθάνει.

Το μήνυμα καλεί τους θεατές να δουν το σχετικό βίντεο και θέτει το εξής ερώτημα: “Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, έχασε την ζωή του όταν εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο οπλισμένος με μαχαίρι. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και πείτε την άποψή σας. Συμφωνείτε με την αντίδραση του κοσμηματοπώλη;”

Η εκπομπή, κατά παράβαση κάθε κανόνα δεοντολογίας, παρουσιάζει σαν δεδομένες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, όπως ότι ο Κωστόπουλος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι.

Το μήνυμα παρουσιάστηκε μια ημέρα πριν από την έναρξη της εκπομπής στον ΣΚΑΙ δημιουργώντας αρκετά ερωτηματικά για το αν πρόκειται για ένα τρόπο με τον οποίο ο σταθμός θέλησε να εκμεταλλευτεί τη μνήμη του θύματος για να συγκεντρώσει υψηλότερη θεαματικότητα

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο όμιλος Αλαφούζου είχε αποδώσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή σε διαφορές για το ποδόσφαιρο ενώ δημοσιογράφος του σταθμού καλούσε τον ναζιστή Ηλία Κασιδιάρη να “μην δίνει δικαιώματα” στους επικριτές τους.

Γνωστοί και λιγότερο γνωστοί χρήστες του ίντερνετ αντέδρασαν άμεσα στο γκάλοπ του σταθμού.

https://twitter.com/zaralikos/status/1043857580488105985

https://twitter.com/AnergosO/status/1043862675489533952

https://twitter.com/Rika_Skafida/status/1043879221565837312

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μετά τις έντονες αντιδράσεις, το γκάλοπ διαγράφηκε από το λογαριασμό της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ