γρυσπολάκης φασισμός και πολιτοφύλακες

Γρυσπολάκης: Από τη «μη βία» στη στήριξη παρακρατικών ταγμάτων εφόδου

Του Αρη Χατζηστεφάνου

Το 2014 το Mega και η εκπομπή Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη φιλοξένησε ένα από τα πιο απολαυστικά πάνελ που έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση. Η αφρόκρεμα της ελληνικη΄ς φιλελεύθερης σκέψης (Σώτη Τριανταφύλλου, Πάγκαλος, κ.ά) προσπαθούσαν να «κατακρεουργήσουν» τηλεοπτικά τον Γιώργο Κατρούγκαλο επειδή τόλμησε να πει ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το μαχαίρωμα του Παύλου Φύσσα με συμβολικε΄ς μορφές βίας από την πλευρά των κινημάτων (όπως π.χ ο αποκλεισμός μιας πρυτανείας) και πως οι τελευταίες προστατεύονται ακόμη και από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Επικεφαλής της επίθεσης βρισκόταν ο πρώην πρύτανης Ιωακείμ Γρυσπολάκης ο οποίος καταδίκαζε κάθε μορφή κινητοποίησης. Υποστήριζε μάλιστα ότι φοιτητές τού πέταξαν μια τούρτα με αρσενικό δηλητήριο για να το σκοτώσουν! («Γιατί, για να την φάτε σας την πέταξαν» ήταν η απολαυστική απάντηση του Κατρούγκαλου). Δείτε το video στο τέλος του κειμένου

Το προκλητικά μονόπλευρο πάνελ που είχε στήσει ο Πρετεντέρης δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του απέναντι σε κάθε μορφή φυσικη΄ς η συμβολικής βίας. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνεται διαφορετικά αφού όλο το ελληνικό φιλελευθεριστάν καταδίκαζε τότε κάθε αντίδραση στα μέτρα που υπέβαλε στη χώρα η τρόικα.

Παρεμπιπτόντως εκείνα τα μέτρα επέφεραν δύο παράλληλα και συμπληρωματικά αποτελέσματα: διέλυσαν τον κρατικό μηχανισμό ο οποίος σήμερα αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές ενώ παράλληλα δημιούργησαν το εύφορο έδαφος για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα.

Τι κάνει λοιπόν σήμερα ο Γρυσπολάκης; Έρχεται να νομιμοποιήσει τη βία των πολιτοφυλακών διατυπώνοντας την «κατανόηση και την συμπαράστασή του» στη δράση τους

Σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει ότι οι «λαθρομετανάστες» όπως τους χαρακτηρίζει, «ευθύνονται για πυρκαγιές, κλοπές και άλλες μη σύννομες πράξεις στον Έβρο» – πληροφορίες δηλαδή οι οποίες έχουν διαψευστεί κατηγορηματικά από την αστυνομία και την πυροσβεστική. Προκειμένου να στηρίξει τη δράση των ταγμάτων εφόδου διασπείρει ψευδείς ειδήσεις.

Στο κείμενό του μάλιστα χρησιμοποιεί διαστρεβλωμένη μια δήλωση του Κατρούγκαλου για την τήρηση του Συντάγματος. Το μήνυμά του είναι σαφές: Δεν δεχόμαστε ότι το Σύνταγμα μπορεί να προστατεύει μορφές συμβολικής πολιτικής βίας εναντίον των ισχυρών αλλά θα το χρησιμοποιήσουμε για ν νομιμοποιήσουμε τη φασιστική βία εναντίον των αδυνάτων.

Στα εννέα χρόνια που μεσολάβησαν από εκείνο το θρυλικό πάνελ του Mega αρκετά ΜΜΕ (Athens Voice, Liberal κ.α) προσέφεραν στασίδι στον Γρυσπολάκη για να προωθεί τις αντιδραστικές θέσεις του για τη δημόσια εκπαίδευση και όχι μόνο. Ο πρωθυπουργός τον καλεί σε γεύματα και η Μενδώνη τον τοποθέτησε πρόεδρο στο Δ. Σ. του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου Κρήτης. ΜΜΕ και κυβέρνηση οικοδόμησαν ένα βάθρο για μια ακραία και γραφική φιγούρα των Ελλήνων δημοσιολόγων ο οποίος σήμερα αναλαμβάνει να πει όσα δεν τολμούν να πουν οι ίδιοι: Κατεβάστε τις πολιτοφύλακες στο δρόμο. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ή δήθεν αυθόρμητη βια λούμπεν παρακρατικών στοιχείων έχει την ανοχή και τη στήριξη του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου.

Ο φιλελευθερισμός και η αριστεία σας μυρίζουν αίμα και φασισμό.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ