Δελτίο ΕΡΤ

Το τελευταίο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

Δελτίο ειδήσεων από τον πεζόδρομο της λεωφόρου Μεσογείων έβγαλαν το βράδυ της Πέμπτης οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο. Το δελτίο ειδήσεων, η προβολή του οποίου έγινε μέσω του διαδικτύου αλλά και της ΕΡΤ3, παρακολούθησαν 1.250.000 θεατές.

Όπως ανέφεραν σχετικά οι εργαζόμενοι της ιστοσελίδας ertopen.gr:

«Περισσότεροι από 1.250.000 άνθρωποι συνολικά παρακολούθησαν απόψε το ιστορικό δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων της Ελεύθερης και Ανοικτής ΕΡΤ, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από τη λεωφόρο Μεσογείων, κυριολεκτικά από το πεζοδρόμιο και με «σκηνικό» τόσο τους χιλιάδες πολίτες που έσπευσαν να διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους όχι μόνο στον αγώνα των εργαζομένων αλλά στην ίδια την ιδέα της ΕΡΤ, όσο και τα εκατοντάδες ΜΑΤ που έχουν κατακλύσει το Ραδιομέγαρο.

Η επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα της Πέμπτης και η αξίωση τους να εκκενώσουμε το Ραδιομέγαρο -αυτό το ίδιο Ραδιομέγαρο το οποίο διατηρούσαμε ανοικτό από το απόγευμα της 11η Ιουνίου και από το οποίο εκπέμπαμε πρόγραμμα ενημέρωσης και πολιτισμού που μας έκανε περήφανους- προκειμένου να το καταλάβουν παγκόσμια πρωτοτυπία: παρανομίας, αυθαιρεσίας και κυβερνητικής βίας. Και η απάντηση, το να βγάλουμε δηλ. το δελτίο ειδήσεων κυριολεκτικό από το δρόμο είναι η δική μας παγκόσμια πρωτοτυπία: αυτοδιαχείρισης, αξιοπρέπειας, δύναμης, δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας.

Και 1.250.000 πολίτες μας δικαίωσαν και τους ευχαριστούμε.

Τώρα θα περιμένουμε να μας δικαιώσει και η δικαιοσύνη, η μόνη αρμόδια. Η ΕΡΤ παραμένει κλειστή παράνομα, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου με την οποία την έκλεισαν στις 11/6 έχει λήξει προ πολλού. Εμείς το καθήκον μας θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όπως περιμένουμε να το κάνουν και οι άλλοι.»

Σχετικά θέματα:
Όλοι στο Ραδιομέγαρο
Ο Α.Χατζηστεφάνου για την ελεύθερη φωνή της ΕΡΤ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ