ΕΡΤ3

Κρατικές, ελεγχόμενες ειδήσεις μόνο από την ERT News, τέλος οι ειδήσεις σε ΕΡΤ3

της Ματίνας Παπαχριστούδη
Πηγή: mediaTVnews

Μετά από 35 χρόνια η ΕΡΤ3 «αδειάζει» από ενημέρωση και δελτία ειδήσεων. Οι ειδήσεις από τη Βόρεια Ελλάδα φιλτραρισμένες στο ενιαίο news room της Αγίας Παρασκευής, θα μεταδίδονται στην ERT News. Όπως ήδη έχουμε γράψει στο blog η ενημέρωση συνολικά μετακινείται στην ERT News η οποία αναγορεύεται σε κεντρικό κανάλι ενημέρωσης, η ΕΡΤ1 γίνεται ψυχαγωγική με δυο δελτία ειδήσεων μόνο. Η ΕΡΤ3 παύει να έχει δελτία ειδήσεων, η ΕΡΤ2 παραμένει στον αέρα. Στο παρασκήνιο συνεχίζει να σέρνεται η φημολογία για λουκέτο σε ένα από τα 4 (πλέον) κανάλια της ΕΡΤ. Δεν αποκλείεται η ΕΡΤ2 να μετατραπεί σε web tv μόνο, καθώς το να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ3 θα προκαλούσε πιθανώς αντιδράσεις στο κυβερνών κόμμα.

Η νέα φυσιογνωμία της ΕΡΤ1, της ERT News και της ΕΡΤ3 κάνει πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου, ενώ το πρόγραμμα ψυχαγωγίας και οι σειρές μυθοπλασίας θα ενταχθούν σταδιακά στα προγράμματα. Το ενημερωτικό πρόγραμμα της ERT News παράγεται και ελέγχεται κεντρικά στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με απόλυτα ελεγχόμενη ομάδα αρχισυντακτών και ελεγκτών της ειδησεογραφίας που έρχεται στο ενιαίο news room. Οι ειδήσεις φιλτράρονται κάτω από τις κεντρικές οδηγίες του Μαξίμου… Πάντως με τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές μπροστά μας, το «λουκέτο» ενημέρωσης στην ΕΡΤ3 θα προκαλέσει αντιδράσεις. Αφήνεται το πεδίο και ισχυρός ρόλος στα ιδιόκτητα Μέσα του δήμου Θεσσαλονίκης που ελέγχονται από την παράταξη του Κ. Ζέρβα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πολιτική ή συνδικαλιστική αντίδραση για την εξαφάνιση της ενημέρωσης από την ΕΡΤ3, παρά το γεγονός ότι το νέο πρόγραμμα διαφημίζεται ήδη από την ΕΡΤ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ