Απόδειξη: Τελικά οι φασίστες είναι ηλίθιοι

Περίγελος σε ολόκληρο τον κόσμο έγιναν (πάλι) τα μέλη του γερμανικού νεοναζιστικού κόμματος NPD τα οποία ζήτησαν κατά λάθος την απέλασή τους από τη χώρα τους.

Σε νέα αφίσα που κυκλοφόρησαν έγραφαν ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ και από κάτω είχαν το μόνιμο σλόγκαν του κόμματος ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Το NPD αναγκάστηκε να αποσύρει την αφίσα. Πληροφορίες ότι ο γραφίστας τους βασανίζεται στα κεντρικά του κόμματος ελέγχονται ανακριβείς.

Στο παρελθόν μέλη του ίδιου κόμματος είχαν αναγκαστεί να ακυρώσουν προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας καθώς τα μέλη του NPD, επιβιβάστηκαν σε λάθος τρένο με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο Μανχάιμ, περίπου 200 χιλιόμετρα από τον προορισμό τους.

Εμείς απλώς τους αφιερώνουμε ένα κείμενο από τις ιστορίες του κ.Κόινερ του (ομοεθνή τους) Μπέρτολτ Μπρεχτ:

Αγάπη για την πατρίδα (μίσος για τους πατριδολάτρες)
Ο κ. Κ. δεν τόκρινε απαραίτητο να ζει σε μια συγκεκριμένη χώρα. Έλεγε: Παντού μπορώ να πεινάσω. Κάποτε όμως έλαχε να περνάει από μια πόλη που την είχε κυριέψει ο εχθρός της χώρας όπου ζούσε. Τον πλησίασε τότε ένας αξιωματικός του εχθρού και τον ανάγκασε να κατεβεί από το πεζοδρόμιο. Ο κ. Κ. κατέβηκε και διαπίστωσε ξαφνικά ότι είχε αγαναχτήσει ενάντια σ’ αυτόν τον άνθρωπο, και μάλιστα όχι μόνο ενάντια στον άνθρωπο μα προπαντός ενάντια στη χώρα που άνηκε ο άνθρωπος αυτός, τόσο, που ευχήθηκε να γίνει ένας σεισμός και να την καταπιεί. Γιατί, ρώτησε ο κ. Κ., έγινα εθνικιστής εκείνη τη στιγμή; Γιατί συνάντησα έναν εθνικιστή. Μα γιαυτό ακριβώς πρέπει να εξολοθρεύουμε τη βλακεία• γιατί κάνει βλάκες αυτούς που τη συναντούν.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ