Άδωνις Γεωργιάδης πατρίς θρησκεία μαυραγοριτισμός κορονοϊός

Συγκάλυψη εγκλημάτων και στοχοποίηση δημοσιογράφου από Γεωργιάδη

Του Ανδρέα Κοσιάρη

Ενοχλημένος από ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Αγγελίδη προς την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ύλβα Γιόχανσον, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, εμφανίστηκε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ερώτηση του Δημήτρη Αγγελίδη προς την Επίτροπο αφορούσε τις καταγγελίες κατά της Ελλάδας για παράνομες επαναπροωθήσεις στα ελληνικά σύνορα και είχε ως εξής: «Επιτρέψτε μου να επιστρέψω στο ζήτημα των επαναπροωθήσεων. Ακούω για τις ανησυχίες, ακούω για τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές. Δεν φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να επεκταθούν σε αυτό. Αναρωτιόμουν πόσα χρόνια ακόμα, πόσες καταγγελίες ακόμα, πόσες εκθέσεις ακόμα θα χρειαστούν προτού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίσει να λάβει χειροπιαστά μέτρα, ίσως μία διαδικασία παράβασης ή άλλα μέτρα; Έχω επίσης μία ερώτηση για την εξέταση των επαναπροωθήσεων της Frontex. Στην έκθεσή της, η ομάδα εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου [της Frontex] δήλωσε ξεκάθαρα ότι η ελληνική ακτοφυλακή παρείχε αντικρουόμενες και αντιφατικές εξηγήσεις σε όλες τις πέντε ή έξι περιπτώσεις υπό εξέταση. Εντούτοις δεν μπόρεσε να καταλήξει περί οποιασδήποτε παρανομίας ή παραβίασης. Αυτό μοιάζει περισσότερο με μία άσκηση Δημοσίων Σχέσεων, αν όχι μία συγκάλυψη. Είναι αυτό το όριο των δυνατοτήτων μας σε ό,τι αφορά τη λογοδοσία και την καταπολέμηση της ασυδοσίας;».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, ανάρτησε στο Twitter την ερώτηση του δημοσιογράφου, σε βίντεο που δεν περιέχει την απάντηση της Επιτρόπου, και φανερά ενοχλημένος σχολίασε: «Ένας Έλληνας δημοσιογράφος (της ⁦@EFSYNTAKTON⁩) στο ⁦@delphi_forum⁩ ρωτάει την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο γιατί δεν λαμβάνει μέτρα κατά της Ελλάδος για τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και γιατί τελικά μας καλύπτει κλπ….τί να σχολιάσει κανείς;… ντροπή!».

Καθώς φαίνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης ενοχλείται από ερωτήσεις δημοσιογράφων για υπαρκτά ζητήματα, και μάλιστα ερωτήσεις που δεν απευθύνονται στον ίδιο, ούτε καν σε κάποιον συνάδελφό του από την κυβέρνηση, αντί να ενοχλείται από την ίδια την ύπαρξη των ζητημάτων που θίγονται.

Επιλέγει ο υπουργός να στοχοποιήσει δημόσια έναν δημοσιογράφο, που κάνει το καθήκον του ρωτώντας την αρμόδια Επίτροπο για τις υπαρκτές και τεκμηριωμένες καταγγελίες κατά των ελληνικών αρχών περί των παράνομων πράξεών τους εναντίον προσφύγων και μεταναστών. Δεν ντρέπεται που η χώρα του και η κυβέρνησή του παρανομούν, αλλά ντρέπεται επειδή ένας δημοσιογράφος ρωτά για αυτές τις παρανομίες.

Άραγε γιατί δεν ανάρτησε ένα ανάλογο tweet με τις αντίστοιχες ερωτήσεις του δημοσιογράφου του BBC, Στίβεν Σάκουρ, προς τον Χάρη Θεοχάρη στη ραδιοφωνική εκπομπή HardTalk;

Εκεί, ο Βρετανός δημοσιογράφος «σφυροκοπά» τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού. Ξεφεύγοντας προς στιγμήν από τα ζητήματα του τουρισμού, των ανεπαρκών εμβολιασμών και της φαλκιδευμένης επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, τον ρωτά για το ζήτημα των επαναπροωθήσεων. Κάνει λόγο για «περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου» από την ελληνική κυβέρνηση και για «αμαύρωση της φήμης της χώρας» μέσω των παράνομων αυτών πράξεων, με τον Χάρη Θεοχάρη να αδυνατεί να απαντήσει, αρνούμενος την ύπαρξη του ζητήματος ακόμα κι όταν του παρουσιάζονται στοιχεία από την ίδια τη Frontex.

Αλλά, βεβαίως, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν επρόκειτο να προωθήσει μια «ζόρικη» για την κυβέρνησή του ερώτηση σε βρετανικό ΜΜΕ. Τα βρετανικά ΜΜΕ είναι για τους Βρετανούς, δεν πρόκειται η ντροπιαστική εμφάνιση του Έλληνα υπουργού Τουρισμού να αναπαραχθεί στα ελληνικά Μέσα.

Ένας «Έλληνας δημοσιογράφος» όμως, στο πλαίσιο ενός φόρουμ που διοργανώνεται στην Ελλάδα από την ελληνική κυβέρνηση, να ρωτά για τις παρανομίες της ελληνικής κυβέρνησης — ε, αυτό παραπάει! Δεν μπορεί να το ανεχτεί ο «ευρωπαϊστής» και «φιλελεύθερος» πρώην πωλητής αντισημιτικών βιβλίων.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι οφείλουν, κατά τον Γεωργιάδη, να αποκρύπτουν τα εγκλήματα της χώρας τους, να μη ρωτούν για αυτά, να μη «ντροπιάζουν» την Πατρίδα, να είναι συνένοχοι μαζί του στη συγκάλυψή τους.

Άλλωστε, γιατί έδωσε τόσα εκατομμύρια στα ΜΜΕ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αν όχι για να εξαγοράσει αυτήν ακριβώς τη συνενοχή;

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ