Πηγή: Documento
Συνεχίζει την προσπάθεια να κρύψει ότι αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες ασθενών στη Θεσσαλονίκη λόγω έλλειψης κρεβατιών ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης. Χθες, ημέρα Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας απάντησε σε σχετική καταγγελία του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη, αναφέροντας ότι η διοίκηση του Θεαγένειου αντικαρκινικού νοσοκομείου διαψεύδει πως υπήρξαν αναβολές χημειοθεραπειών.
Αμέσως απάντησε γιατρός του νοσοκομείου διαψεύδοντας τον Υπουργό και επιβεβαιώνοντας την καταγγελία. Ο Άδωνης Γεωργιάδης επανήλθε σήμερα αναρτώντας ανακοίνωση της διοικήτριας του νοσοκομείου. Μόνο που ο Άδωνης Γεωργιάδης και η (διορισμένη) διοικήτρια διαψεύδουν κάτι που δεν γράφτηκε και δεν λένε τίποτα για όσα γράφτηκαν.
Ας ξεκινήσουμε από όσα γράφτηκαν. Η πρώτη καταγγελία αναφέρει πως πρώτον όντως υπήρξε αναβολή θεραπειών και δεύτερον ότι αυτές έγιναν λόγω έλλειψης κρεβατιών. Η διοικήτρια στην απάντηση αναφέρει ότι όντως αναβλήθηκαν θεραπείες και στη συνέχεια χρησιμοποιεί με έξυπνο τρόπο τον όρο «πολλαπλών εκτάκτων εισαγωγών», το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι επιβεβαιώνει και το δεύτερο σκέλος της καταγγελίας, δηλαδή ότι οι αναβολές έγιναν λόγω έλλειψης κρεβατιών. Δύο τα δύο λοιπόν.
Κατά τα άλλα και ο Υπουργός και η διοικήτρια, σε ένα ρεσιτάλ επικοινωνιακής διαχείρισης επιλέγουν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με τις λέξεις. Αρχικά βαφτίζουν την αναβολή, «μετακίνηση ημερομηνίας». Στη συνέχεια λένε ότι δεν διαπιστώθηκε αναβολή θεραπείας σε «ασθενή που προσήλθε στο νοσοκομείο». Λέγοντας αυτό αποφεύγουν να πουν ότι υπήρξε αναβολή σε προγραμματισμένη χημειοθεραπεία ασθενή ούτε 24 ώρες πριν το προγραμματισμένο του ραντεβού. Λες και έχει οποιαδήποτε σημασία το αν είχε ήδη περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ή όχι όταν αναβλήθηκε η χημειοθεραπεία του.
Στη συνέχεια η διοικήτρια απαντά σε ακόμα ένα επουσιώδες στοιχείο που δεν υπήρξε στην αρχική καταγγελία, δηλαδή υποστηρίζει πως δεν δέχθηκε καμία καταγγελία από ασθενή. Από τη στιγμή που το νοσοκομείο πήρε τους ασθενείς και ανέβαλλε τις χημειοθεραπείες τους, τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν; Να καταγγείλουν στο νοσοκομείο που τους πήρε τηλέφωνο αυτό που μόλις τους είπε το νοσοκομείο;
Δυστυχώς όμως αυτός που οδηγεί τη συζήτηση σε επίπεδα καθαρού Γκαιμπελισμού είναι ένας Υπουργός της κυβέρνησης καθώς περίπου υποστηρίζει πως όλα έγιναν κατόπιν ελεύθερης επιλογής του γιατρού. Λέει συγκεκριμένα ότι «Είναι άλλο πράγμα να λέτε ότι ένας καρκινοπαθής ήταν σε απόγνωση διότι έπρεπε να κάνει την χημειοθεραπεία του και δεν έβρισκε κρεβάτι και άλλο προφανώς ο γιατρός του να άλλαξε την ημερομηνία της χημειοθεραπείας του αξιολογώντας ότι άλλοι έπρεπε να προηγηθούν. Το πρώτο θα ήταν έλλειψη του νοσοκομείου, το δεύτερο ιατρική γνωμάτευση».
Επομένως, σε ένα ρεσιτάλ διαστρέβλωσης, αντί να πει την αλήθεια, ότι οι δομές του νοσοκομείου δεν ήταν επαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες, ο Άδωνης Γεωργιάδης τα ρίχνει σε κάποια υποτιθέμενη ιατρική επιλογή.
Σα να μην έφταναν αυτά, ολόκληρος Υπουργός της κυβέρνησης προσπαθεί να τιμωρήσει έναν δημοσιογράφο γιατί έκανε τη δουλειά του. Δηλαδή επειδή έλεγξε μια καταγγελία και τη δημοσιοποίησε, ασκώντας κριτική για τα κακώς κείμενα του συστήματος υγείας.