Κείμενο / φωτογραφία: Άρης Χατζηστεφάνου
Στη λίμνη Ρέτμπα, 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντακάρ, παράγει το αλάτι που χρησιμοποιούν οι Σενεγαλέζοι ψαράδες για να διατηρούν τα ψάρια τους.
Οι εργάτες μπορούν να παραμείνουν στο νερό για 6 έως 7 ώρες την ημέρα, αφού καλυφθούν με βούτυρο καριτέ, που προστατεύει το δέρμα.
Το ροζ χρώμα του νερού προέρχεται από τα φύκια Dunaliella salina, που παράγουν τη συγκεκριμένη χρωστική ουσία προκειμένου να απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα φωτός.