Ρεκόρ προσφύγων και μεταναστών πνίξαμε φέτος στη θάλασσα

Τουλάχιστον 3.800 άνθρωποι πνίγηκαν ή αγνοούνται φέτος στη Μεσόγειο αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Αριθμός ρεκόρ σην ιστορία.

Είναι οι άνθρωποι, που όπως μας πληροφορούσε παλαιότερα το Mega (πριν αρχίσουμε να το λυπόμαστε που κλείνει) «παίρνουν τα παιδιά τους και πάνε και πνίγονται».

Ακόμη και εκείνη η παλιά αφίσα της Διεθνούς Αμνηστίας, που έλεγε ότι κάθε χρόνο χάνονται δυο φορές περισσότεροι άνθρωποι απ όσους πνίγηκαν στον Τιτανικό είναι ξεπερασμένη – τώρα χρειάζεται να πνίξουμε άλλους 800 για να μας βγαίνουν οι αριθμοί.

Ποιος ευθύνεται για αυτούς τους θανάτους; Δεν χρειάζεται να αναφέρει κανείς και πάλι τα επιβεβαιωμένα στοιχεία για την ευθύνη της ΕΕ και των ΗΠΑ για το ξέσπασμα των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική που προκαλούν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας ένα και μόνο στοιχείο που μας θύμιζε παλαιότερα η Κατερίνα Κιτίδη από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: «Ο αριθμός των προσφύγων είναι απόλυτα διαχειρίσιμος. Στο Λίβανο ένας στους πέντε κατοίκους είναι πλέον πρόσφυγας. Αν συνέβαινε το ίδιο στην Ευρώπη, θα έπρεπε να υποδεχθούμε 100 εκατομμύρια πρόσφυγες».

 

Εμείς δεν θελήσαμε να σώσουμε ούτε το 1 ή το 2 ή το 3% αυτών των ανθρώπων που θα έπρεπε να φιλοξενούμε, (αναλογικά) στην Ευρώπη.

Όλα τα άλλα είναι απλώς φτηνές δικαιολογίες δολοφόνων.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ