γεραπετρίτης

Πρώτη στους G20 η Ελλάδα; Που τα ακούσατε αυτά κύριε Γεραπετρίτη;

Ύστερα από το διεθνή διασυρμό που υπέστη από δημοσιογράφους του BBC ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε εμβολιασμούς στους G20.

Προκαλεί καταρχήν εύλογη απορία γιατί ο υπουργός επέλεξε μια ομάδα κρατών στην οποία δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα (παρά μόνο εμμέσως, λόγω της συμμετοχής της στην ΕΕ).

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι «βολεύει» καθώς περιλαμβάνει χώρες που έχουν μείνει τρομακτικά πίσω στους εμβολιασμούς, όπως η Ιαπωνία, η Βόρεια Κορέα και η Ινδονησία. Επίσης περιλαμβάνει χώρες όπως η Βραζιλία, όπου η φιλοφασιστική κυβέρνηση Μπολσονάρο, λειτουργεί σαν «αρνητής» της πανδημίας, με τρομακτικές συνέπειες για τον πληθυσμό.

Ακόμη και έτσι όμως δεν προκύπτει η Ελλάδα να είναι πρώτη. Φτιάξαμε μια πρόχειρη λίστα με όλες τις χώρες μέλη των G20 και αμέσως διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση και μάλιστα με δυσθεώρητη διαφορά από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία που βρίσκονται στις πρώτες δυο θέσεις.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποθρασυνθεί εμπιστευόμενη την πληρωμένη από το πακέτο Πέτσα δημοσιογραφία της Ελλάδας. Το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο με ρυθμούς που δεν έχουν παρουσιαστεί ούτε στα πιο απολυταρχικά καθεστώτα του 20ου αιώνα. Και κάθε φορά τα κυβερνητικά στελέχη αποθεώνονται όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγαλόσχημους Έλληνες δημοσιογράφους και τρώνε πολιτικές σφαλιάρες όταν μιλούν σε ξένα ΜΜΕ.

Κάθε αναφορά στο εξωτερικό, από τα διεθνή ΜΜΕ μέχρι το ευρωβαρόμετρο, είναι κόλαφος για την κυβέρνηση ενώ οι δημοσκοπήσεις και τα ρεπορτάζ στην Ελλάδα παρουσιάζουν την ακριβώς αντίθετη εικόνα.

Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν αυτό σηματοδοτεί τον απόλυτο διασυρμό της ελληνικής πολιτικής σκηνής ή της ελληνικής δημοσιογραφίας. Η απάντηση είναι… και των δυο.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Προκειμένου να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του Γεραπετρίτη ο ΣΚΑΙ παρουσίασε πίνακες από το Our World in Data. Δεν αναφέρθηκε όμως στο συνολικό αριθμό δόσεων που έχουν χορηγηθεί αναλογικά με τον πληθυσμό (ανά 100 άτομα) αλλά στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών. Η Ελλάδα δηλαδή τις συγκεκριμένες ημέρες παρουσίασε μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης σε σχέση με άλλες χώρες και ο Γεραπετρίτης έσπευσε να το εκμεταλλευτεί για να κάνει τη δήλωση. Χωρίς αυτή τη διευκρίνιση οι τίτλοι που συνόδευσαν τις δηλώσεις του από φυλοκυβερνητικά ΜΜΕ είναι ψευδείς.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ