Αυστρία: Γιατρός αυτοκτόνησε από το συνεχές bullying αντιεμβολιαστών

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Αυστρίας η είδηση ότι γιατρός που προωθούσε τον εμβολιασμό και τη λήψη μέτρων κατά του κορονοϊού αυτοκτόνησε στο γραφείο της καθώς δεν άντεξε τις συνεχείς απειλές κατά της ζωής της που δεχόταν από αντιεμβολιαστές και άλλους συνομωσιολόγους.

Οι αρχές εντόπισαν δίπλα στο νεκρό σώμα της παθολόγου Λίζα Μαρία Κέλερμάιρ ένα σημείωμα με το οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα είχε ενισχυθεί ιδιαίτερα στην Αυστρία όπου συχνά πραγματοποιούνταν πορείες διαμαρτυρίας απέναντι στα εμβόλια και άλλα μέτρα προστασίας από την Covid-19.

Ο ιατρικός σύλλογος της Αυστρίας ανέφερε ότι οι απειλές εναντίον γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού αυξάνονταν συνεχώς. Η ίδια, σε παλαιότερη συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Zeit είχε παρουσιάσει αρκετά από τα απειλητικά μηνύματα που δεχόταν και εξηγούσε ότι αισθάνεται να την έχουν εγκαταλλείψει απέναντι στις απειλές.

Στην Ελλάδα απειλές και επιθέσεις εναντίον γιατρών, νοσηλευτών και εκπαιδευτικών πραγματοποιούσαν ομάδες αντιεμβολιαστών όπως οι λεγόμενοι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» ενώ αρκετές σελίδες στο Facebook λειτουργούσαν για μήνες σαν κέντρα συντονισμού διαδικτυακών επιθέσεων. Στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις όπου καλεσμένοι σε δημόσιες εκδηλώσεις καλούσαν σε «πογκρόμ» εναντίον Ελλήνων επιστημόνων.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ