Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση: Παρουσίαση στο φεστιβάλ books n’ beer

Με την παρουσίαση του βιβλίου Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση του Αρη Χατζηστεφάνου (21:30) θα ολοκληρωθεί η δεύτερη από τις τρείς ημέρες του φεστιβάλ books n’ beer 2023 που φέτος πραγματοποιείται στην Ευελπίδων-Πλατεία Πρωτομαγιάς-Πεδίον Άρεως.

Η δεύτερη μέρα του «books n’ beer 2023» (Σάββατο 10 Ιουνίου 2023), θα είναι αφιερωμένη στην κατάσταση του ελληνικού τύπου και θα γίνει η παρουσίαση ανεξάρτητων δημοσιογραφικών ομάδων και παρατηρητηρίων, καθώς και των υποθέσεων που ανέδειξαν τη σεζόν 2022-2023 στο πλαίσιο του δικαστικού ρεπορτάζ.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι υποθέσεις:

-Της δίκης για τη φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας από το Solomon.
Του εφετείου της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή από το Golden Dawn Watch και το omniatv.
-Της υπόθεσης για τον φονικό ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου/ Zackie Oh από το ZackieOh Justice Watch.
-Των δύο δικτύων τράφικινγκ που μας απασχόλησαν αυτή την σεζόν (υπόθεση Ηλιούπολης και υπόθεση Κολωνού) από το omniatv.
-Της δίκης Λιγνάδη από δύο διαφορετικές ομάδες, του Lignadis Trial Watch και του 20/20 magazine.
-Των δύο αστυνομικών δολοφονιών σε βάρος των πολιτών Ρομά Νίκου Σαμπάνη και Κώστα Φραγκούλη από το omniatv. (Οι δίκες δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα, όμως το δημοσιογραφικό υλικό από την προανάκριση και την ανάκριση έχει μεγάλη αξία ήδη από αυτό το στάδιο).
-Της «Greek Police Mafia» από το freedom of press.

Σε αυτό το πλαίσιο η παρουσίαση του βιβλίου θα εξετάσει και σχετικά θέματα όπως η Copaganda, οι πρακτικές victim blaming που χρησιμοποιούν δικηγόροι και ΜΜΕ, αλλά και ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης στην άνοδο του ναζισμού στην Ελλάδα.

Το Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό για την κατανόηση των μηχανισμών εξαπάτησης που χρησιμοποιούν δημοσιογράφοι, πολιτικοί και επιχειρηματίες. Το βιβλίο παραμένει στα ευπω΄λητα των μεγαλύτερων βιβλιοπωλείων της χώρας σχεδόν οκτώ μήνες μετά την κυκλοφορία του έχοντας ξεπεράσει τις 12 εκδόσεις.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ