πρόσφυγες

#Pedion_Areos: Kάλεσμα από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως

Πηγή: Left.gr

Κάλεσμα για την συμμετοχή ανθρώπων από κάθε γειτονιά της Αθήνας, για την στήριξη της προσπάθειας από συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους και αυτο-οργανωμένες δομές υγείας. Πού συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που έχουν βρει προσωρινό κατάλυμα στο Πεδίο του Άρεως.

Φωτ. του Άγγελου Καλοδούκα – δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του left.gr

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που έχουν βρει κατάλυμα και καταφύγιο στο Πεδίο του Άρεως, γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και αγκαλιάστηκε από δεκάδες ανθρώπους, από τα Εξάρχεια και άλλες γειτονιές της Αθήνας.

Αυτές τις ημέρες, πάνω από διακόσια πενήντα άτομα, εκ των οποίων σαραντα οικογένειες -κυρίως από το Αφγανιστάν και τη Συρία-, χρειάζονται όλη την αλληλλεγγύη μας, απέναντι στην μεταχείριση που τους επιφυλάσσουν οι πολιτικές του Ελληνικού Κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του στρατιωτικοποιημένου οργανισμού της FRONTEX που έχει αναλάβει την εποπτεία της «φύλαξης» των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.

Από την πρώτη συνέλευση της αυτο-οργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, προέκυψαν ομάδες εργασίας για την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών των προσφύγων, όσο και για τη διαρκή ενημέρωση για τις δράσεις αλληλεγγύης.

Καλούμε για την συμμετοχή ανθρώπων από κάθε γειτονιά της Αθήνας.

Καλούμε για την στήριξη της προσπάθειας από συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους και αυτο-οργανωμένες δομές υγείας.

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης:

Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13 Εξάρχεια.

Κατειλημένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος, Νέα Φιλαδέλφια, Δευτέρα 27/7 από τις 7μμ

έως τις 10μμ.

Κονσερβοκούτι, Ιπποκράτους 148 & Βατατζή, Νεάπολη Εξαρχείων.

Φορμάικα, Κοράρη 5 Μοναστηράκι.

Lacandona, Ηπίτου 4 Σύνταγμα.

Για ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο: twitter: #pedion_areos #refugeesGr

Αλληλεγγύη, Αυτο-οργάνωση, Αξιοπρέπεια

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ