Παρέμβαση στον ναύσταθμο Σαλαμίνας – Καμία φρεγάτα εκτός συνόρων

Την πρώτη μεγάλη παρέμβαση των τελευταίων χρόνων στον ναύσταθμο Σαλαμίνας εναντίον της αποστολής φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα πραγματοποίησαν οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς στις 18 Φεβρουαρίου. Το ΠΑΜΕ, η Ανταρσυα αλλά και σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Ένωση Αποστράτων Στρατιωτικών Αττικής, η Παλαιστινιακή Παροικία και κάτοικοι του νησιού, έδωσαν το παρόν. «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Καμία φρεγάτα εκτός συνόρων» έγραφε το πανό, ενώ παράλληλα έγινε και εξόρμηση σε ναύτες και προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Την ίδια ώρα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, μαζικών φορέων και εργατικών σωματείων, κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Ναύσταθμο Κρήτης, για να δηλώσουν την πλήρη αντίθεσή τους στην αποστολή της ελληνικής φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα και την ανάληψη της διοίκησης των πολεμικών επιχειρήσεων στην περιοχή μέσω του Στρατηγείου της Λάρισας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Σε μια περίοδο που τα γεγονότα μαρτυρούν ότι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην Ουκρανία, στη Γάζα, στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού πυροδοτούν επικίνδυνες εξελίξεις, οι αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ -συνεπικουρούμενη από όλο το φάσμα του ευρωατλαντικού πολιτικού “μπλοκ” (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, “Σπαρτιάτες” κ.ά.)- οδηγούν σε βάθεμα της εμπλοκής της χώρας στις πολεμικές επιχειρήσεις και σχεδιασμούς, καθιστώντας την μαγνήτη αντιποίνων.

Απέναντι σ΄ αυτούς τους ”πολεμοκάπηλους” σχεδιασμούς τους, η Επιτροπή Ειρήνης, το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τα εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς των Χανίων δίνουμε πιο αποφασιστικά τη μάχη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των αστικών τάξεων και ιμπεριαλιστικών κέντρων, κατά της εμπλοκής της χώρας μας».

Με πληροφορίες από ΠΡΙΝ, 902
inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ