Προσπαθούσε να περάσει με 50 πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ολλανδός δημοσιογράφος κρατείται στην Ελλάδα «γιατί δείχνει άραβας»

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Sakir Khader προσήχθη από την ελληνική αστυνομία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία καθώς κάλυπτε την είσοδο περίπου 50 προσφύγων στην Ελλάδα, μεταδίδει το Al Jazeera.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ η σύλληψη έγινε το πρωί της Δευτέρας με το αιτιολογικό ότι οι πρόσφυγες και ο δημοσιογράφος είχαν εισέλθει παράνομα σε στρατιωτική ζώνη.

Μιλώντας στο Al Jazeera ο υποδιευθυντής της εκπομπής Brandpunt για την οποία εργάζεται ο Sakir Khader, δήλωσε ότι δεν υπήρχε καμία σήμανση που να αποδείκνυε ότι πρόκειται για στρατιωτική ζώνη.

Ο Sakir Khader εκτός από το ολλανδικό διαβατήριο είχε μαζί του και δυο δημοσιογραφικές ταυτότητες αλλά – σύμφωνα με το κανάλι – η ελληνική αστυνομία αρχικά δεν τον πίστεψε.

«Τον αντιμετώπισαν σαν έναν από τους πρόσφυγες επειδή μοιάζει για άραβας» δήλωσε η αδερφή του δημοσιογράφου συμπληρώνοντας ότι «είναι ειρωνικό να συμβαίνουν αυτά σε μια χώρα της ΕΕ τη στιγμή που η ένωση ασκεί κριτική στον (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) για την ελευθερία το Τύπου στην Τουρκία».

Ο Sakir Khader παραμένει υπό αστυνομική κράτηση αναμένοντας αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ