Κράτος της Παλαιστίνης αναγνώριση

Οι Παλαιστίνιοι είπαν: «Ως εδώ» – του Άρη Χατζηστεφάνου

Από τα πρώτα λεπτά της στρατιωτικής επιχείρησης της Χαμάς στο Ισραήλ, διεθνή μέσα ενημέρωσης και οι υποστηρικτές του ισραηλινού απαρτχάιντ, παρουσιάζουν την επιχείρηση σαν κεραυνό εν αιθρία – σχεδόν σαν έναν κατακτητικό πόλεμο. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που εδώ και μήνες χειροκροτούν (και πολύ σωστά κάνουν) την αντεπίθεση που επιχείρησαν οι δυνάμεις της Ουκρανίας απέναντι στους Ρώσους εισβολείς. Γιατί όμως ο Ουκρανικός λαός έχει το δικαίωμα αντίστασης στην εισβολή και ο Παλαιστινιακός λαός πρέπει να αποδέχεται αναντίρρητα την κατοχή και την εθνοκάθαρση από το κράτος;

Ξεχνούν ορισμένοι ότι η πόλη Σντερότ, στην οποία μπήκαν οι Παλαιστίνιοι μαχητές έχει χτιστεί επάνω στα ερείπια της Παλαιστινιακής πόλης Νατζντ, όλοι οι κάτοικοι της οποίας εκτοπίστηκαν δια της βίας.

Ξεχνούν ορισμένοι ότι πέρα από τη διαρκή κατοχή, η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ κλιμακώνει καθημερινά την επιθετικότητά της εναντίον των Παλαιστινίων ισοπεδώνοντας τα σπίτια τους, δημιουργώντας διαρκώς νέους παράνομους κατά το διεθνές δίκαιο οικισμούς, κρατώντας χιλιάδες Παλαιστίνιους σε φυλακές, εντείνοντας τον καθημερινό εξευτελισμό στα συνοριακά περάσματα.

Ξεχνούν ορισμένοι ότι ομάδες ακροδεξιών εποίκων λειτουργούν σαν τάγματα θανάτου με την απόλυτη ανοχή των ισραηλινών αρχών δολοφονώντας Παλαιστίνιους και καταστρέφοντας τη σοδειά τους και τις περιουσίες τους οδηγώντας τους στην απόγνωση.

Ξεχνούν ορισμένοι δημοσιογράφοι ότι το Ισραήλ δολοφονεί τους συναδέλφους τους και επιτίθεται σε όσους προσέρχονται στην κηδεία τους. Αυτοί οι δημοσιογράφοι θα σας δείξουν τα επόμενα 24ωρα φωτογραφίες και ονόματα από κάθε καταστροφή, κάθε νεκρό και κάθε τραυματία στο Ισραήλ. Αναρωτηθείτε γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν σας δείχνουν τις εικόνες των παιδιών που δολοφονεί το Ισραήλ. Γιατί οι Ισραηλινοί νεκροί παρουσιάζονται με τα ονόματά τους και τις προσωπικές τους ιστορίες και οι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι νεκροί είναι πάντα μια στατιστική.

Ξεχνούν ορισμένοι ότι οι Παλαιστίνιοι προσπάθησαν να απαντήσουν στην εθνοκάθαρση με ειρηνικά μέσα. To 2018 οι οργάνωσαν τη Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής όπου κάθε εβδομάδα περπατούσαν άοπλοι προς τα Ισραηλινά συρματοπλέγματα. Ο Ισραηλινός στρατός τους πολυβολούσε από απόσταση. Πυροβόλησε 8.000 ανθρώπους, σκότωσε 220 και τραυμάτισε 36.143. Πού ήταν τότε οι υποστηρικτές της μη βίας για να διαμαρτυρηθούν;

Η συμπαράστασή μας στους αμάχους από κάθε πλευρά δεν μπορεί να μας τυφλώνει ώστε να αγνοούμε την εικόνα της κατοχής και της εθνοκάθαρσης. Ο κατακτητής και ο κατακτημένος δεν αλλάζει θέση ανάλογα με το πως θέλουν να τους παρουσιάζουν ορισμένοι.

Ο Νετανιάχου απάντησε στη στρατιωτική επιχείρηση δηλώνοντας ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τους Παλαιστίνιους και άρχισε να ισοπεδώνει περιοχές της Γάζας χτυπώντας μεταξύ άλλων στόχων και νοσοκομεία. Ο Νετανιάχου και οι σύμμαχοί τους πάντα βρίσκονταν σε πόλεμο με τους Παλαιστίνιους. Απλώς τώρα, για μερικές ώρες κατάλαβαν τι θα πει να είσαι ο αμυνόμενος και όχι ο επιτιθέμενος.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ