άδεια Κουφοντίνας

Οι γιατροί στη Λαμία τιμούν τον όρκο τους για τον Κουφοντίνα

Πηγή: Katiousa

Για άλλη μια φορά, ενόψει και της επιδείνωσης της κατάστασης υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, η ΟΕΝΓΕ εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση στα μέλη της, τους φορείς και τα ΜΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους γιατρούς της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας που εφαρμόζουν την ιατρική δεοντολογία και υπενθυμίζοντας πως ο Δ. Κουφοντίνας δεν κρίνεται για τα εγκλήματά του, για τα οποία εδώ και χρόνια έχει αμετάκλητα καταδικαστεί, αλλά για το δικαίωμά του να υπάρξει δίκαιη μεταχείριση, καλώντας την κυβέρνηση να σεβαστεί το αίτημά του και να μην υπάρξει μετά από δεκαετίες απεργίας πείνας νεκρός στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση
Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ επανέρχεται σχετικά με την απεργία πείνας του καταδίκου Δ. Κουφοντίνα:
Υπενθυμίζουμε πως η άσκηση θεραπευτικών πράξεων παρά την θέληση του οποιουδήποτε ασθενούς είναι απαράδεκτη και πως η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας που τηρούν την ιατρική δεοντολογία.
Ο Δ. Κουφοντίνας έχει κριθεί οριστικά για τις πράξεις και έχει καταδικαστεί αμετάκλητα. Σήμερα αυτό που κρίνεται είναι το δικαίωμά του στην αξιοπρεπή και ισότιμη μεταχείριση. Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί το αίτημά του για δίκαιη μεταχείριση, ώστε να μην έχουμε θάνατο απεργού πείνας στην χώρα μας μετά από δεκαετίες

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ