17 νοέμβρη

Τρεις δεκαετίες μετά τη σύλληψη δημοσιογράφων, το Facebook μπλοκάρει την επιστολή Κουφοντίνα.

Σε συνέχεα της επιλεκτικής λογοκρισίας μηνυμάτων, που στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το Facebook διέγραψε ακόμη και το μήνυμα του Εκτορα Κουφοντίνα με το οποίο μετέφερε τη δήλωση του απεργού πείνας.

Θυμίζουμε ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια για μια από τις σημαντικότερες μάχες για την ελευθεροτυπία που δόθηκαν στην Ελλάδα από δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης. Το Σεπτέμβριο του 1991 επτά διευθυντές εφημερίδων οδηγήθηκαν στη φυλακή γιατί δημοσίευσαν προκήρυξη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη, παρά την απαγόρευση που είχε επιβάλλει η τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στα χρόνια του Κυριάκου Μητσοτάκη η λογοκρισία έχει πλέον ιδιωτικοποιηθεί. Τα μέσα ενημέρωσης αποκρύπτουν τις πραγματικές λεπτομέρειες της υπόθεσης ενώ ιδιωτικές πλατφόρμες με ελεγκτές περιεχομένου που δρουν και στην Ελλάδα μπλοκάρουν όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη από την κυβέρνηση.

Η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία . Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα. Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας.

14 Μαρτίου 2021»

( Η παραπάνω δήλωση δόθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία, σήμερα, από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, από την Μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται κρατούμενος.)

14/3/2021
Η Συνήγορος
Ιωάννα Κούρτοβικ»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ