μπογδάνος μητσοτάκης

Ο Μπογδάνος αποκάλεσε Κουίσλιγκ… τον Μητσοτάκη

Ο πρώην δημοσιογράφος και νυν πολιτικός, που εξέφραζε τον θαυμασμό του για τον δοσίλογο κατοχικό πρωθυπουργό Τσολάκογλου, συνέκρινε με τον ναζιστή Κουίσλιγκ όσους αποδέχθηκαν τη συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της Β.Μακεδονίας. Ανάμεσά σε αυτούς όμως περιλαμβάνεται πλέον και ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Βίντκουν Κουίσλιγκ ήταν Νορβηγός αξιωματικός, λάτρης του Χίτλερ και φανατικός αντικομμουνιστής. Όταν άρχισε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Κουίσλιγκ τάχθηκε με το μέρος των Ναζιστών. Συνάντησε τον Χίτλερ το 1939 στο Βερολίνο και συζήτησε μαζί του σχετικά με τα μεγάλα οφέλη που θα είχε το Ράιχ, αν καταλάμβανε τη Νορβηγία. Κατά την εκστρατεία των Ναζιστικών στρατευμάτων στη Νορβηγία, τον Απρίλιο του 1940, υποστήριξε την εισβολή τους και, ως ανταμοιβή, διορίστηκε πρωθυπουργός στην κατεχόμενη Νορβηγία, από τον Φεβρουάριο του 1942 μέχρι τα τέλη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.

https://twitter.com/bogdanosk/status/1178734033481670656

Η λέξη Κουίσλινγκ χρησιμοποιείται πλέον διεθνώς σαν συνώνυμο των δοσίλογων πολιτικών όπως ο Τσολάκογλου, για τον οποίο όμως ο Μπογδάνος υποστήριζε ότι έχει αδικηθεί από την ιστορία.

Όπως είχε αναφέρει στον ΣΚΑΪ, ο Τσολάκογλου είναι ένας «άνθρωπος τον όποιο αποκαλούμε πανεύκολα προδότη», ένας άνθρωπος «του οποίου το όνομα σπιλώνουμε με έναν εύκολο και ευκαιριακό λαϊκισμό».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ