ΝΔ ένοπλη βία μπογδάνος μητσοτάκης

Όχι, δεν απομάκρυνε ο Μητσοτάκης τον Μπογδάνο- του Αρη Χατζηστεφάνου

Κίνηση με πολλές αναγνώσεις, καμία από τις οποίες δεν είναι η προφανής, αποτελεί η απομάκρυνση του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Καταρχήν θα πρέπει να θυμίσουμε ότι δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που το κόμμα απομακρύνει τον συγκεκριμένο πολιτικό. Τον Φεβρουάριο του 2019 ο Μπογδάνος συντάχθηκε σε συζήτηση στο twitter με ένα ναζιστή που ανέφερε ότι περίμενε να χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ για να εισβάλουν τα τανκς στην ΕΡΤ. «Ψηφίστε σωστά και το’ χουμε» τον προέτρεψε επί λέξει προκαλώντας κύμα αντιδράσεων. Η φράση ενόχλησε και τη ΝΔ με την τότε Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, να ανακοινώνει ότι ο Μπογδάνος δεν επρόκειτο να είναι υποψήφιος με την παράταξη. Ο Μητσοτάκης όμως επέμενε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο ένας πρώην δημοσιογράφος που εξυμνούσε τον Τσολάκογλου, λυπόταν τον Ρουπακιά και έβριζε τη Μα΄γδα Φύσσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σειρά ευκαιριών να απομακρύνει τον ακροδεξιό βουλευτή του με χαρακτηριστικότερη την προώθηση δημοσίευσης με τα ονόματα νηπίων τα οποία ο βουλευτής στοχοποιούσε αφήνοντάς τα εκτεθειμένα σε ναζιστικά πογκρόμ. Ο Μητσοτάκης αποφάσισε ακόμη και τότε να τον κρατήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Μπογδάνος έχει ουσιαστικά δίκιο όταν λέει ότι στις εκδηλώσεις για το Βίτσι συμμετείχαν και άλλα στελέχη της ΝΔ, γεγονός που αποδεικνύει ότι η απομάκρυνσή του δεν γίνεται για ιδεολογικούς λόγους αλλά στο πλαίσιο εσωτερικών αναταράξεων του κυβερνώντος κόμματος – θα προσθέταμε ότι ο Πλεύρης έχει κάνει σαφώς πιο ακραίες τοποθετήσεις για τον εμφύλιο και ανταμείφθηκε με… υπουργοποίηση.

Η απομάκρυνση λοιπόν, αποτελεί απόφαση του Δένδια, ο οποίος με τις δηλώσεις του στη Βουλή έκανε πρόβα του αρχηγικού του προφίλ, φέρνοντας τον Μητσοτάκη προ τετελεσμένων γεγονότων. Ουσιαστικά πρόκειται για πρωτοφανή πολιτικό διασυρμό του πρωθυπουργού, ο οποίος παρά την φιλελεύθερη εικόνα που θέλει να προβάλλει έχει πλέον ταυτιστεί με τα πιο σκοτεινά ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ (Γεωργιάδης, Βορίδης, Πλέυρης).

Η απόφαση έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον. Όχι όμως γιατί απομακρύνθηκε ένας ακροδεξιός πολιτικός γελωτοποιός αλλά γιατί για πρώτη φορά απειλήθηκε η καρέκλα του ανθρώπου που τον επέλεξε και τον προώθησε.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ