Δυο νέα έργα του Banksy έκαναν την εμφάνισή τους στο Barbican του Λονδίνου

Ο Banksy τιμά τον Basquiat με δύο νέα έργα

Δυο νέα έργα του Banksy εμφανίστηκαν στους τοίχους του Κέντρου Τεχνών Barbican του Λονδίνου. Τα έργα είναι μια απάντηση στην έκθεση με έργα του Jean-Michel Basquiat, που ξεκινά αυτή τη βδομάδα στο Barbican.

Επιβεβαιώνοντας μέσα από το Instagram ότι τα έργα είναι δικά του, ο Banksy σχολίασε: «Μια πολύ σημαντική έκθεση του Basquiat θα γίνει στο Barbican – ένα μέρος που συνήθως λατρεύει να καθαρίζει όλα τα γκράφιτι από τους τοίχους του».

Το πρώτο έργο του Banksy απεικονίζει μια ρόδα λούνα παρκ, όπου τα βαγόνια έχουν αντικατασταθεί από στέμματα, μοτίβο συχνό στο έργο του Basquiat. Μπροστά στο εκδοτήριο εισιτηρίων της ρόδας άνθρωποι κάνουν ουρά.

Με το έργο αυτό ο Banksy χλευάζει την έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί σε ένα χώρο καθόλου φιλικό προς την τέχνη του γκράφιτι, καθώς τα πρώτα έργα του Basquiat ήταν γκράφιτι.

Για το δεύτερο έργο του ο Banksy έγραψε: «Πορτραίτο του Basquiat, ενώ τον υποδέχεται η αστυνομία – μια (ανεπίσημη) συνεργασία με τη νέα έκθεση του Basquiat.» Αυτό το έργο, με σαφείς αναφορές στο γνωστό έργο Boy and Dog in a Johnnypump του Basquiat, απεικονίζει αστυνομικούς που κάνουν σωματικό έλεγχο και ανακρίνουν στη φιγούρα του αγοριού.

Πρόκειται πιθανώς για ένα σχόλιο του Banksy για το πώς θα αντιμετωπιζόταν τώρα ο Basquiat, που ήταν έγχρωμος, δεδομένου ότι σήμερα οι μαύροι στοχοποιούνται και ελέγχονται πολύ συχνότερα από ό,τι οι λευκοί.

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ