αντιεμβολιαστικής τρέλας

Μια νέα ιστορία αντιεμβολιαστικής τρέλας

Αλιεύσαμε από το Facebook του δικηγόρου Παναγιώτη Περιβολάρη

Μια νέα ιστορία αντιεμβολιαστικής τρέλας κυκλοφορεί και θέλει τους εμβολιασμένους να φέρουν ως 251 φορές περισσότερο φορτίο του Sars-Cov-2 στα ρουθούνια τους απ’ ό,τι οι ανεμβολίαστοι. Η σχετική μελέτη υπογράφεται από ομάδα κλινικής έρευνας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και έχει δημοσιευθεί στο Lancet. Συνοδεύεται, επίσης, από σχόλια, ότι εμείς οι επιστημονικά πληβείοι δε νοείται να την αμφισβητήσουμε, όταν αυτή φέρει στοιχεία όπως Οξφόρδη και Lancet. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;

Για αρχή, τα περί περισσότερου φορτίου στα ρουθούνια των εμβολιασμένων προέρχονται από τον ιστότοπο «The Defender» (ελληνιστί «Ο Υπερασπιστής»), που ανήκει στον Ρόμπερτ Κέννεντυ τον νεότερο και αποτελεί το ενημερωτικό μέσο ενός οργανισμού με έδρα τις Η.Π.Α. και την επωνυμία «Υπεράσπιση της Υγείας των Παιδιών» (Children’s Health Defense). Μόνη η παρουσία του ως άνω Κέννεντυ, γνωστού συνωμοσιολόγου των Η.Π.Α., θα αρκούσε για να φανεί τι μέρος του λόγου είναι αυτός ο οργανισμός.

Ψάχνοντας λίγο τις ανακοινώσεις και την αρθρογραφία του εν λόγω περιοδικού θα ανακαλύψει ουκ ολίγες θεωρίες συνωμοσίας κατά των εμβολίων (όχι μόνο αυτών κατά του κορωνοϊού), του Μπιλ Γκέιτς και των φαρμακοβιομηχανιών. Όπως κάθε συνωμοσιολογικό πρόσωπο και σάιτ, που σέβεται τον εαυτό του, ανακατεύει κάποια δεδομένα με φήμες και δικά του συμπεράσματα, για να προκαλέσει FUD, ήτοι «fear, uncertainty, doubt» (ελληνιστί «φόβο, αβεβαιότητα, αμφιβολία») και εντεύθεν άρνηση στον εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας. Φυσικά, καμία από αυτές τις θεωρίες δεν έχει δημοσιευθεί σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό της προκοπής ούτε έχει παρουσιαστεί σε κάποιο σοβαρό επιστημονικό συνέδριο, διότι οι εμπνευστές και διακινητές τους είναι μεν βέβαιοι για τη βασιμότητα των απόψεών τους αλλά επ’ ουδενί τόσο βλάκες, ώστε να αυτοκτονήσουν μπροστά σε καταρτισμένο κόσμο, που θα τους φάει για πρόγευμα. Έτσι, αρκούνται στη διακίνηση περί υπέρτερου ιικού φορτίου στους εμβολιασμένους στο διαδίκτυο, όπου η πλειονότητα των χρηστών στερείται τις απαραίτητες γνώσεις και την αναγκαία κρίση. Τι ισχύει τελικά;

Η αρχική έρευνα αφορούσε 69 εργαζομένους σε νοσοκομείο του Βιετνάμ, οι οποίοι είχαν ασθενήσει από τον Sars-Cov-2 τον Ιούνιο του 2021. Όλοι ανάρρωσαν και όλοι είχαν ασθενήσει από τη Μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού. Η σχετική μελέτη έχει όντως δημοσιευθεί στο Lancet. Αν κάποιος, όμως, διαβάσει προσεκτικά το απόσπασμα αυτής της μελέτης, θα διαπιστώσει μια φρασούλα, σύμφωνα με την οποία «Viral loads of breakthrough Delta variant infection cases were 251 times higher than those of cases infected with old strains detected between March-April 2020». Στα ελληνικά, αυτό σημαίνει «τα ιικά φορτία από τις περιπτώσεις μόλυνσης με τη Μετάλλαξη Δέλτα ήταν 251 φορές υψηλότερα από αυτά των περιπτώσεων μόλυνσης με προηγούμενα στελέχη εντοπισθέντα ανάμεσα στο Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020». Κοινώς, το αυξημένο φορτίο δεν οφειλόταν στους εμβολιασμούς αλλά στην πιο ισχυρή και πιο επιβαρυντική για τον άνθρωπο Μετάλλαξη Δέλτα.

Οι ερευνητές της αρχικής αυτής μελέτης συνέταξαν, μάλιστα, σχετική επιστολή, με την οποία κατέρριψαν τα περί ευθύνης των εμβολίων για το εν λόγω αυξημένο ιικό φορτίο. Η επιστολή αυτή, που φέρει ημερομηνία 08.09.2021, περιέχει το κάτωθι συμπέρασμα : «The differences in viral load were driven by the ability of the Delta variant to cause higher viral loads; they had nothing to do with the vaccination status of the infected individual. Thus the claim that vaccinated individuals carry 251 times the loads of SARS-CoV-2 in their respiratory tract compared to the unvaccinated people is a misrepresentation of the data». Ήτοι, σε απλά ελληνικά, «οι διαφορές στο ιικό φορτίο προέκυψαν από τη δυνατότητα της Μετάλλαξης Δέλτα να παράγει υψηλότερα ιικά φορτία. Δεν σχετίζονταν με την εμβολιαστική κατάσταση του μολυσμένου προσώπου. Συνεπώς, ο ισχυρισμός, ότι οι εμβολιασμένοι φέρουν 251 φορές περισσότερο ιικό φορτίο στα ρουθούνια τους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους συνιστά παρερμηνεία των δεδομένων».

Συμπέρασμα Νο. 1: Όταν διαβάζει κανείς μια είδηση, η οποία θεωρεί ότι ο εμβολιασμένος κινδυνεύει περισσότερο από τον ανεμβολίαστο ή τα εμβόλια βλάπτουν την υγεία, είναι χρήσιμο α). να ερευνά πόθεν προέρχεται αυτή η είδηση και ποιες πηγές επικαλείται το πρόσωπο που τη διακινεί, β). να ψάχνει το ακριβές περιεχόμενο της μελέτης ή της πηγής, στην οποία βασίζεται αυτή η είδηση, γ). να ψάχνει τι μέρος του λόγου είναι ο φορέας που διακινεί την είδηση και δ). να την πετάξει στα σκουπίδια, αν η είδηση βασίζεται σε διαστρέβλωση μιας αρχικής πηγής ή η αρχική πηγή είναι κάποιο μπάζο χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

Συμπέρασμα Νο. 2: Η είδηση περί εμβολιασμένων που φέρουν ιικό φορτίο στα ρουθούνια τους 251 φορές περισσότερο από τους ανεμβολίαστους συνεπεία του εμβολιασμού τους, συνιστά παπατζιλίκι περιωπής.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ