Μαλαματίνα: Οι θέσεις των απεργών και τα δίκαια αιτήματά τους

Πηγή: ΠΡΙΝ

Φυλλάδιο με τις θέσεις των απεργών εργατών και τον αγώνα τους εξέδωσε το σωματείο εργατοϋπαλλήλων Μαλαματίνας, με το οποίο εξηγούν αναλυτικά και τεκμηριωμένα γιατί βρίσκονται τόσες ημέρες σε απεργία.

Εξηγούν από τις πρώτες γραμμές του φυλλαδίου τους:

«Για λόγους ανεξάρτητους από το προϊόν, η εταιρεία οδηγήθηκε στα πρόθυρα της πτώχευσης. Εμείς οι εργάτες στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» με το μόχθο μας, για δεκαετίες είχαμε καθοριστική συμβολή ώστε να έχει η εταιρία κέρδη εκατομμυρίων και να συνεχίζει να είναι κερδοφόρα. Ως εργαζόμενοι δείξαμε συνέπεια και υπευθυνότητα στην προσπάθεια διάσωσής της, παραχωρώντας το 20% των αποδοχών μας για 3 χρόνια. Αυτές, όμως, οι θυσίες από μεριάς μας, όχι μόνο δεν εκτιμήθηκαν, αλλά έκαναν τη νέα εργοδοσία ακόμα πιο επιθετική. Αντί να τηρήσει τη συμφωνία και τη δικαστική απόφαση, άρχισε να κάνει παράνομες απολύσεις συναδέλφων και να προσλαμβάνει νέους για να χτίσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Αντί να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (όπως γινόταν δεκαετίες τώρα στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»), εκβίαζε τους εργαζόμενους να υπογράψουν Ατομικές Συμβάσεις, με άγνωστο ωράριο και αποδοχές. Βάφτισαν μεγάλο μέρος του κατοχυρωμένου μισθού των εργαζόμενων… «εργοστασιακή οικειοθελή παροχή», την οποία η εργοδοσία καταργεί μονομερώς όποτε θέλει! Απέλυσαν εργάτες που είχανε περισσότερα χρόνια δουλειάς στην εταιρεία από την υπόλοιπη ζωή τους! Ζητάνε από ανθρώπους με 20 και 30 χρόνια δουλειάς στην πλάτη, να γυρίσουμε πίσω στα 713 ευρώ μισθό και να παραιτηθούμε από κάθε δικαίωμα που έχουμε κατοχυρώσει χρόνια τώρα με το Σωματείο μας».

Στο φυλλάδιο, το σωματείο απαντά στα εργοδοτικά ψέματα για την απεργία. Παρουσιάζει τι προβλέπει η συμφωνία «εξυγίανσης» του 2021, εξηγεί ποιοι απεργούν και ποιοι είναι η «μειοψηφία», καταγγέλλει τα ΜΑΤ και τον νόμο Χατζηδάκη που δήθεν υπερασπίζονται το «δικαίωμα στην εργασία». Και αποκαλύπτει ποιοι κλείνουν τα εργοστάσια και σπέρνουν την ανεργία.

«Ο αγώνας μας είναι αγώνας για ολόκληρη την εργατική τάξη», τονίζουν οι απεργοί της Μαλαματίνας!

ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Color by Stathis Metsovitis

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ