μαλαματίνα απεργία επίθεση ΜΑΤ απεργοί απεργοσπάστες εργοδοσία τραυματίες

Επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Επίθεση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ στους απεργούς του εργοστασίου της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε εργατών, όπως μεταδίδει ο 902.gr.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε για να «σπάσει» η αλυσίδα των απεργών και να μπουν στο εργοστάσιο απεργοσπάστες, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί. Αρκετοί από τους εργάτες έχουν αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά της ΕΛ.ΑΣ., ενώ μεταξύ των υπόλοιπων χημικά δέχθηκαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Στολτίδης και του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος, που ήταν παρόντες στηρίζοντας την απεργία.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, που δέχθηκε χτύπημα με ασπίδα των ΜΑΤ και κλωτσιές, κι έπειτα συνελήφθη.

Η επίθεση των ΜΑΤ έρχεται έπειτα από την απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσουν τον αγώνα τους με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Στόχος η ανάκληση 15 απολύσεων και η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Το ελληνικό κράτος και η αστυνομία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της εργοδοσίας, συλλαμβάνοντας απεργούς και επιχειρώντας να σταματήσουν την απεργία δια της βίας.

Οι απεργοί της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» δεν έχουν σταματήσει τον αγώνα τους και συνεχίζουν παρά τις επιθέσεις να είναι παρόντες και να περιφρουρούν την απεργία τους.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ