Οι εργαζόμενοι της Pizza Hut στη Φλόριντα απειλούνται για να δουλέψουν εν όψει της έλευσης του τυφώνα Ίρμα στην περιοχή

Λίγη πίτσα με τον τυφώνα σας;

Πηγή: teleSUR
Με απειλητικό τόνο η Pizza Hut στη Φλόριντα των ΗΠΑ ενημέρωσε τους εργαζόμενούς της ότι οφείλουν να παρουσιαστούν κανονικά στις βάρδιές τους, παρά τις προειδοποιήσεις εν όψει της έλευσης του τυφώνα Ίρμα, που ήδη έχει αφήσει πίσω του νεκρούς, περνώντας από την Καραϊβική.

Με μια έγγραφη ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε κατάστημα της Pizza Hut στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, οι υπεύθυνοι ειδοποίησαν τους υπαλλήλους ότι, αν σκοπεύουν να απομακρυνθούν από την περιοχή, -σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών- τους αρκεί μια μέρα.

«Κατά κανόνα, κλείνουμε τα καταστήματα 6-12 ώρες πριν “χτυπήσουν” οι θύελλες. Ή τη νύχτα, αν πρόκείται να ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια της μέρας… Αν πρόκειται να εγκαταλείψετε την περιοχή, θα έχετε στη διάθεσή σας περίοδο χάριτος μιας ημέρας πριν την έλευση του τυφώνα, κατά την οποία δεν θα εργαστείτε. Δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε την περιοχή Παρασκευή για έναν τυφώνα που αναμένεται να φτάσει στην πόλη την Τρίτη», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Σε περίπτωση που κάποιος δεν παρουσιαστεί για αυτές τις βάρδιες, ανεξάρτητα από το λόγο της απουσίας, θα θεωρηθεί ότι λείπει απροειδοποίητα και θα αναφερθεί στους ανώτερους». Η ανακοίνωση επισημαίνει μάλιστα, ότι οι υπάλληλοι θα πρέπει να προετοιμαστούν άμεσα για την έλευση του τυφώνα και να μην περιμένουν για να αγοράσουν τις προμήθειές τους.

Με έντονα γράμματα οι υπεύθυνοι ενημερώνουν ότι στην περίπτωση απομάκρυνσης από την περιοχή οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν εντός 72 ωρών και να εμφανιστούν κανονικά για τις βάρδιές τους.

Από τη μια πλευρά «πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η προστασία της ομάδας» (όπως ξεκινά η ανακοίνωση), από την άλλη, ίσως η γειτονιά χρειαστεί πίτσα 72 ώρες μετά το χτύπημα του τυφώνα.

Πρόσφατα στο Τέξας, λίγο μετά το χτύπημα του τυφώνα Χάρβεϊ, εργαζόμενοι της Pizza Hut διένεμαν πίτσες με… καγιάκ.

Άλλες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων καταγγέλονται επίσης, με αναφορές για τη Walmart στη Φλόριντα, όπου οι εργαζόμενοι απειλούνται με απόλυση αν δεν εμφανιστούν, και την Publix Supermarket, η οποία έχει υποβάλει αίτηση σχετικά με το δικαίωμα να κρατήσει τις πόρτες ανοιχτές και να εξυπηρετήσει την κοινότητα, την ώρα που η πόλη εκκενώνεται.

Mετάφραση: Αλεξάνδρα Ζουμπαταίου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ