Στη γειτονιά του πολυβραβευμένου κομματιού δύο μήνες μετά τους τυφώνες οι κάτοικοι περιμένουν ακόμα βοήθεια

Στη γειτονιά του Despacito ακόμα περιμένουν

Μεγάλος νικητής των Latin Grammy Awards 2017 αναδείχθηκε το “Despacito”, κερδίζοντας βραβεία σε συνολικά τέσσερις κατηγορίες.

Το video clip του κομματιού, που γυρίστηκε στην πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο, Σαν Χουάν, έχει σημειώσει ρεκόρ προβολών στο διαδίκτυο. Όμως, οι εικόνες που συναντά κανείς σήμερα στην περιοχή των γυρισμάτων δεν μοιάζουν με τις εικόνες του video clip.

Η γειτονιά Λα Πέρλα του Σαν Χουάν είναι ανάμεσα στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τους τυφώνες Ίρμα και Μαρία, στα τέλη του καλοκαιριού του 2017. Πολλά από τα σπίτια της γειτονιάς πλημμύρισαν, ενώ κάποια καταστράφηκαν εντελώς. Από τότε η γειτονιά του “Despacito” παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση και με σημαντικές ελλείψεις σε καθαρό νερό, τροφή και άλλες προμήθειες, ενώ πολλοί από τους κατοίκους έχουν μείνει ουσιαστικά άστεγοι, γιατί κοιμούνται στα ερείπια.

Σχεδόν δύο μήνες μετά το τελευταίο χτύπημα του τυφώνα, το 50% της συνολικής έκτασης του Πουέρτο Ρίκο δεν έχει ρεύμα, το 39% δεν έχει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και εκατοντάδες σχολεία παραμένουν κλειστά.

Οι κάτοικοι της Λα Πέρλα περιμένουν ακόμα την κρατική βοήθεια, αφήνοντας μηνύματα στους τοίχους: «SOS. Χρειαζόμαστε βοήθεια. Νερό, προμήθειες. Μην μας εγκαταλείπετε. Despacito».

Όμως, στην πραγματικότητα δεν έχουν και πολλή εμπιστοσύνη στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και τη βοήθεια που ίσως δώσει.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ