Τραμπ Πούτιν

Κρεγκ Μάρεϊ: «Η διπλωματία είναι κακή, αλλά ο Ψυχρός Πόλεμος καλός»

Του Κρέγκ Μάρεϊ *
Το σύστημα των «φιλελεύθερων» ΜΜΕ και το πολιτικό κατεστημένο του Δυτικού κόσμου αποκαλύπτουν σήμερα το μιλιταριστικό, αυταρχικό τους πνεύμα, επιτιθέμενοι στην προοπτική μιας διπλωματικής λύσης με τη Ρωσία.

Από ό,τι φαίνεται, η ειρήνη είναι φρικτή – ένας νέος αγώνας με όπλα, με τρισεκατομμύρια δολάρια να επενδύονται στο βιομηχανικό-στρατιωτικό σύμπλεγμα και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να σκοτώνονται σε πολέμους, είναι προφανώς η «φιλελεύθερη» στάση.

Η πολιτική μνήμη είναι περιορισμένη, αλλά μόλις 15 χρόνια μετά την καταστροφή του Ιράκ και μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που γύρισαν τον Αραβικό κόσμο αιώνες πίσω, θεωρείται τώρα «προδοσία» αν ζητήσεις από το Δυτικό κόσμο των υπηρεσιών πληροφοριών (που εν γνώσει του κατασκεύασε ψέματα για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ) να αιτιολογήσει αυτή την καταστροφή.

Θα ήταν πιο λογικό αν κατηγορούσαμε σαν προδότες τους ηγέτες που δέχονται με κλειστά μάτια τα λόγια των υπηρεσιών πληροφοριών.

Αυτό ισχύει κυρίως στην περίπτωση της «Ρωσικής παρέμβασης στις εκλογές» όπου –μετά από τρία χρόνια κατηγοριών και αμέτρητων ωρών εργασίας δικηγόρων και ερευνητών της CIA και του FBI– δεν έχουν ακόμα καταφέρει να βρουν ουσιαστικές αποδείξεις για κατηγορίες που εξ αρχής μοιάζουν παράλογες. Αυτή η γελοία εκστρατεία κατάφερε να παρουσιάσει σαν αποδείξεις μόνο μερικές διαφημίσεις στο Facebook και κατηγορούσε ένα Ρώσο για απροσδιόριστες ή ανούσιες πράξεις, που δεν θα μπορούσαν να έχουν σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν περιπτώσεις νοθείας στις εκλογές που θα έπρεπε να διερευνηθούν. Συγκεκριμένα, οι πολλαπλές πράξεις της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατών (DNC) και του κατεστημένου του Δημοκρατικού Κόμματος με σκοπό να νοθεύσουν τον πρώτο γύρο των εκλογών εναντίον του Μπέρνι Σάντερς μπορούν να επιβεβαιωθούν μέσω πραγματικών ντοκουμέντων, τα οποία είναι μάλιστα δημόσια.

Παρ’όλα αυτά, αυτές οι πραγματικές πράξεις νοθείας εκλογών παραβλέπονται. Αντ’αυτού, η μεγάλη έρευνα εστιάζει στο να εντοπίσει αυτούς που αποκάλυψαν τη νοθεία με την οποία η Χίλαρι Κλίντον έλαβε το χρίσμα των Δημοκρατικών. Και η ιστορία γίνεται ακόμα πιο παράλογη – η έρευνα σχεδόν σκόπιμα δεν εστιάζει σε αυτόν που διέρρευσε τις πληροφορίες για τη νοθεία στην εκλογή της Χίλαρι Κλίντον αλλά προσπαθεί να αποδείξει ότι υπήρξε ρωσική παρέμβαση στη νοθεία – πράγμα που σας διαβεβαιώνω δεν ισχύει. Εν τω μεταξύ, όσοι από εμας θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στην αναζήτηση της αλήθειας, αν πραγματικά ενδιαφέρονταν, δεν ερωτώνται καν.

Το ρωσοφοβικό κυνήγι μαγισσών έχει και το πρώτο πραγματικό του θύμα, την 29χρονη Maria Butina, της οποίας η ζωή θα καταστραφεί επειδή συνομίλησε με μέλη της NRA (σ.τ.μ. το αμερικανικό λόμπι της οπλοκατοχής) με σκοπό να αυξήσει τη ρωσική επιρροή. Έχοντας πάνω από 20 χρόνια διπλωματικής εμπειρίας, μπορώ να σας πω ότι κάθε χώρα -και οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία- έχει κάποιους ανθρώπους που ζουν ανεξάρτητα σε μια χώρα και, αν τραβήξουν την προσοχή, επιλέγονται από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας τους ως πιθανοί «παράγοντες επιρροής». Θα μπορούσα να αναφέρω πάρα πολλούς τέτοιους ανθρώπους, αλλά δεν θα ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα σε κάποιον. Η ανάδειξη της Butina σε μεγάλο κίνδυνο και σε μέρος μιας μεγάλης συνωμοσίας, παραβλέπει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται σε όλο τον κόσμο οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και όλων των ισχυρών κρατών.

Τα γεράκια του πολέμου που είχαν καταστραφεί από την ήττα της Χίλαρι Κλίντον βλέπουν τώρα την προοπτική του μεγαλύτερού τους φόβου να γίνεται πραγματικότητα. Ο χειρότερός τους φόβος είναι η επικράτηση της ειρήνης και των διεθνών συνθηκών για τον αφοπλισμό. Γι’αυτό τα ΜΜΕ και το πολιτικό κατεστημένο έχουν αγγίξει το ζενίθ της υστερίας τους. Η επιδίωξη της ειρήνης είναι «προδοσία» και η ψεύτικη αριστερά είναι τώρα απόλυτα εκτεθειμένη.

 

* Ο Κρέγκ Μάρεϊ είναι ο Βρετανός πρώην πρέσβης στο Ουζμπεκιστάν που αποκάλυψε τα εγκλήματα του καθεστώτος και τη συνέργεια ΗΠΑ και Βρετανίας. Διαβάστε τη εδώ τη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει.

Μετάφραση: Μυρτώ Συμεωνίδου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ