Φωτογραφία μέσα από τα γραφεία του Αθλητικού Συλλόγου Ηρακλείου «Τηγανίτης», με δυνάμεις των ΜΑΤ να φαίνονται απειλητικά έξω από το παράθυρο.
Φωτογραφία μέσα από τα γραφεία του Αθλητικού Συλλόγου «Τηγανίτης» την ώρα της επίθεσης και ομηρίας από την ΕΛ.ΑΣ. (Πηγή φωτογραφίας: Alerta.gr)

Ηράκλειο: Μαφιόζικη επίθεση της αστυνομίας στα γραφεία του Αθλητικού Συλλόγου «Τηγανίτης»

Επίθεση στα γραφεία ερασιτεχνικού αθλητικού συλλόγου πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ηράκλειο, την ώρα που στον χώρο διεξαγόταν συνέλευση, κρατώντας σε ουσιαστική ομηρία τους δεκάδες παρευρισκόμενους.

Η επίθεση της αστυνομίας έγινε στα γραφεία του Αθλητικού Συλλόγου «Τηγανίτης», μιας αυτο-οργανωμένης ομάδας με έντονη πολιτική και αντιφασιστική δράση στο Ηράκλειο και την Κρήτη συνολικά. Στα γραφεία, που ο «Τηγανίτης» νοικιάζει και τα οποία αξιοποιούνται και από άλλες συλλογικότητες της πόλης, διεξαγόταν το μεσημέρι της Δευτέρας συνέλευση ώστε να οργανωθούν δράσεις διαμαρτυρίας για την εκκένωση της κατάληψης Ευαγγελισμού που είχε πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι που δέχτηκαν την επίθεση, δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν να εισβάλλουν βίαια στα γραφεία και να ρίξουν δακρυγόνο στον κλειστό χώρο, κάτι που αποφεύχθηκε επειδή οι παρευρισκόμενοι πρόλαβαν και έκλεισαν την πόρτα και τα παράθυρα. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έπειτα εγκλώβισαν όσους βρίσκονταν στα γραφεία του «Τηγανίτη», κρατώντας τους ουσιαστικά σε μια ιδιότυπη ομηρία, ενώ πραγματοποίησαν και δύο προσαγωγές, εκ των οποίων η μία αφορούσε μέλος του τυπικού ΔΣ του Συλλόγου. Η ομηρία αυτή έληξε μόνο αργά το απόγευμα αφότου πολυπληθής πορεία αλληλέγγυων προσέγγισε το σημείο και ανάγκασε τις αστυνομικές δυνάμεις σε αποχώρηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την επίθεση αυτή δεν υπήρξε ούτε το ελάχιστο πρόσχημα από την πλευρά των Αρχών. Με πρακτικές και τακτικές που θυμίζουν μαφιόζικη επίθεση στρατού μπράβων, η ΕΛ.ΑΣ. επιτέθηκε σε έναν νόμιμα ενοικιαζόμενο ιδιωτικό χώρο στον οποίο πραγματοποιούνταν συνέλευση, παραβιάζοντας το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Το αβίαστο συμπέρασμα είναι πως επρόκειτο για έναν απροκάλυπτο τραμπουκισμό, μία τρομοκρατική επιχείρηση ενάντια στο αντιφασιστικό κίνημα του Ηρακλείου, ένα προληπτικό χτύπημα στη σχεδιαζόμενη αλληλεγγύη στην κατάληψη Ευαγγελισμού.

Η επί 17 χρόνια κατάληψη Ευαγγελισμού είχε εκκενωθεί με βίαια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στο πλαίσιο της εκκένωσης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 11 συλλήψεις, με έναν εκ των συλληφθέντων να πέφτει από την ταράτσα του κτηρίου έπειτα από κυνήγι των αστυνομικών και να τραυματίζεται σοβαρά. Όπως, μάλιστα, μετέδωσε το αυτο-οργανωμένο μέσο πληροφόρησης Alerta.gr, ο συλληφθείς παρά τα σοβαρά του τραύματα διακομίστηκε μόνο για βασικές εξετάσεις στο νοσοκομείο προτού μεταφερθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου παρά τους αφόρητους πόνους του.

Η επιθετικότητα της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη έχει γίνει ιδιαίτερα έντονη το τελευταίο διάστημα. Θα πρέπει να θυμίσουμε και την καταγγελία του Αναστάση Μανιουδάκη για δολοφονία του 58χρονου πατέρα του, Κώστα, από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου στις αρχές του Σεπτέμβρη. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία απειλούσε με νομικές ενέργειες όσους κάνουν λόγο για δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ