Στοχοποίηση και απειλές SLAPP μηνύσεων κατά δημοσιογράφου από την ΕΛ.ΑΣ.

Στη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη και σε απειλές κατάθεσης καταχρηστικών αγωγών εις βάρος του, προχώρησε με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), με αφορμή δημοσίευμα που ασκούσε κριτική στις πρακτικές της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων της 28ης Φεβρουαρίου.

Όπως σημειώνει και ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) «δημοσιογράφοι δέχθηκαν για μία ακόμη φορά, επίθεση από αστυνομικούς, την ώρα που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, και μολονότι δήλωναν τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα».

«Πέρα όμως από την παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου στο πεδίο του ρεπορτάζ,» συνεχίζει η ανακοίνωση του δημοσιογραφικού οργάνου, «το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Χρήστος Αβραμίδης στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους αποδοκιμάζουν όσα έγραψε σχετικά με τις πρακτικές που ακολούθησαν αστυνομικοί τη συγκεκριμένη ημέρα και αναφέρονται σε πιθανότητα αγωγής εις βάρος του».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΑΥΘ κατηγορεί τον δημοσιογράφο πως εξυπηρετεί «άλλου είδους σκοπιμότητες» και φτάνει μέχρι το σημείο να τον εμπλέκει έμμεσα με «προβοκατόρικη» δράση με σκοπό τη δολοφονία αστυνομικού.

Πρόκειται, όπως τονίζει η ΕΣΗΕΜ-Θ, για άλλο ένα επεισόδιο στοχοποίησης «δημοσιογράφων, και μάλιστα από όργανα της Πολιτείας που έχουν υποχρέωση να τους διευκολύνουν στο έργο τους». Η Ένωση την καταδικάζει ως «πρακτική που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση» και ζητά την ανάκληση της ανακοίνωσης και «καλεί τις αστυνομικές αρχές να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ