ΗΠΑ: Οπλίζουν τους καθηγητές εκπαιδεύουν τους μαθητές… στο θάνατο

Το πιο άρρωστο και επικίνδυνο πρόσωπο του σύγχρονου αμερικανικού πολιτισμού αναδεικνύουν δυο κινήσεις που αναπτύσσονται παράλληλα μετά το νέο μακελειό απο φασίστα μαθητή στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Vox εννέα στα δέκα δημόσια σχολεία πραγματοποιούν ασκήσεις αντιμετώπισης ενόπλων. Αστυνομικοί προσποιούνται τους εισβολείς και εκπαιδεύουν τους μαθητές πως να τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους η ακομη και πως να αντιμετωπίσουν τους ένοπλους.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τμήματα αυτής της εκπαίδευσης.

Την ίδια ωρα πληθαίνουν οι προτάσεις για την οπλοφορία των καθηγητών οι οποίοι θα αναλαμβάνουν να… σκοτώνουν τους εισβολείς.

Αυτό που πολυ λιγότεροι πολιτικοί σκέφτονται ειναι να εξετάσουν σοβαρά τα αιτία του προβλήματος: Την ηθική νομιμοποίηση της βίας σε μια χωρα που αντιμετωπίζει τα ζητήματα εξωτερικής αλλα και εσωτερικης πολιτικής με τη δύναμη των όπλων, τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού απο τα ακραία επίπεδα φτώχειας, τη διάλυση των δομών ψυχολογικής υποστήριξης που ξεκίνησε απο το νεοφιλελεύθερο προγραμμα του Ρίγκαν,  την ανάπτυξη φασιστικών οργανώσεων που απολαμβάνουν την στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ και εκπαιδεύουν παιδιά στη χρήση όπλων και φυσικά την ελευθερία εμπορεια οπλων που δρα σαν καταλύτης όλων των προηγούμενων φαινομενων.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ