Δημοσιογράφοι στόχος αστυνομία ΗΠΑ
Δημοσιογράφος του δικτύου NBC με αίμα στο πρόσωπο, ύστερα από επίθεση της αστυνομίας με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα στη Μινεάπολη.

ΗΠΑ: Οι δημοσιογράφοι νέος στόχος της αστυνομίας (βίντεο)

Η οργάνωση U.S. Press Freedom Tracker έχει καταγράψει τουλάχιστον 36 επιθέσεις σε δημοσιογράφους από τις αστυνομικές αρχές στις ΗΠΑ, τις μέρες των διαδηλώσεων ενάντια στην αστυνομική βία με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Τα περιστατικά αφορούν συλλήψεις και βολές με πλαστικές σφαίρες, βομβίδες δακρυγόνου και σφαίρες πιπεριού, συχνά την ώρα που οι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε απευθείας σύνδεση μεταδίδοντας τα γεγονότα.

Η λίστα των περιστατικών συμπεριλαμβάνει από δημοσιογράφους μεγάλων συστημικών τηλεοπτικών δικτύων όπως το CNN και το NBC, μέχρι ρεπόρτερ τοπικών καναλιών και freelancer φωτογράφους. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών οι επιθέσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «τυχαίες», καθώς οι δημοσιογράφοι είτε βρίσκονταν ξεκάθαρα εν ώρα εργασίας με μικρόφωνα και κάμερες, είτε φορούσαν δημοσιογραφικά διακριτικά.

Γίνεται εμφανής μία προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων και επίθεσης στην ελευθερία του Τύπου από τις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ