επίθεση σφαίρες πιπεριού

ΗΠΑ: Μετά τις Live συλλήψεις και σφαίρες πιπεριού σε δημοσιογράφους

Ευθείες βολές με ειδικό πιστόλι που εκτοξεύει σφαίρες πιπεριού πραγματοποίησε η αστυνομία εναντίον τηλεοπτικού συνεργείου κατά τη διάρκεια απευθείας σύνδεσης στο Λούισβιλ του Κεντάκι στις ΗΠΑ.

Η δημοσιογράφος και η εικονολήπτρια τοπικού δικτύου που συνεργάζεται με το NBC δέχθηκαν την επίθεση ενώ δεν επικρατούσε ένταση και συνέχιζαν το ρεπορτάζ τους.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο αστυνομικός γνώριζε ότι πρόκειται για τα μέλη τηλεοπτικού συνεργείου, καθώς φορούσαν ειδικά γιλέκα και κρατούσαν μικρόφωνα και κάμερες. Παρόλα αυτά στοχεύει αρκετές φορές εναντίον τους από μικρή απόσταση και πυροβολεί.

Τα όπλα πιπεριού χρησιμοποιούν αμπούλες που περιέχουν την ουσία OC (ελαιορητίνη πιπεριάς). Στις ΗΠΑ, όπου εφευρέθηκε το σπρέι πιπεριού έχουν καταγραφεί δεκάδες θάνατοι που σχετίζονται με τη χρήση του από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα στις ΗΠΑ. Λίγες ώρες πριν από το περιστατικό στο Λούισβιλ η αστυνομία είχε συλλάβει αφροαμερικανό δημοσιογράφο και το συνεργείο του CNN κατά τη διάρκεια απευθείας σύνδεσης. Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε ότι θα κλείσει μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ