ρωσία υπουργείο εξωτερικων

Η Ουάσινγκτον αποφασίζει τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης λέει η Μόσχα

Διάβημα διαμαρτυρίας έγινε στον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος προσκλήθηκε σήμερα στο κεντρικό μέγαρο του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η Μόσχα καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση ότι ενήργησε καθ’ υπόδειξη της Ουάσιγκτον ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Το πλήρες κείμενο της κρίσιμης ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Στις 13 Ιουλίου εκλήθη στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Ανδρέας Φρυγανάς, στον οποίο εκφράστηκε αποφασιστική διαμαρτυρία σχετικά με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Υπογραμμίστηκε ότι αντιμετωπίζουμε την ενέργεια αυτή ως απολύτως αβάσιμη, χωρίς θεμελίωση με γεγονότα από την ελληνική πλευρά, κινούμενη σε σύγκρουση με τον χαρακτήρα των διμερών σχέσεών μας και ικανή να τους προκαλέσει σοβαρή βλάβη.

Είναι προφανές ότι πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένη στην έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ, βρίσκεται η Ουάσιγκτον, η οποία ανοιχτά υποστήριξε τις ενέργειες αυτές με δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το εθνικό πρακτορείο της χώρας, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έχει μέχρι στιγμής μεταδώσει ούτε αυτήν την επίσημη ανακοίνωση, ούτε ειδήσεις εθνικής σημασίας, που έχουν προηγηθεί και αφορούν σε δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων και ειδήσεις κρατικών πρακτορείων της Ρωσίας για το θέμα των απελάσεων».

Υπενθυμίζεται ότι μια ημέρα μετά την πληροφορία της Καθημερινής για την απέλαση των Ρώσων αξιωματούχων, το Αθηναϊκό πρακτορείο και δεκάδες ιστοσελίδες μιλούσαν ακόμη για «επίθεση φιλίας» από την πλευρά της Μόσχας, παρά το γεγονός ότι Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονταν στο ενδεχόμενο αναβολής η ακύρωσης της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα.

Σιγή ιχθύος όμως τηρεί και το υπουργείο Εξωτερικών στην Ελλάδα με αποτέλεσμα την απέλαση να σχολιάσει πρώτο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πληροφορίες από: ellada-russia.gr

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ