Μπογδάνος

Η Κίνα απαντά σε ψεκασμένους και φασίστες που την κατηγορούν για τον κορονοϊό

Σε διπλωματικό επεισόδιο με το Πεκίνο οδήγησαν δηλώσεις του ακροδεξιού υπουργού παιδείας της Βραζιλίας, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο κορονοϊός εντάσσεται σε σχέδιο της Κίνας για την παγκόσμια ηγεμονία.

Ο Άμπραχαμ Γουεϊντράουμπ, έγραψε στο twitter: «Γεωπολιτικά ποιος θα βγει ενισχυμένος από αυτή την παγκόσμια κρίση; Ποιος στη Βραζιλία έχει συμμαχήσει με αυτό το σχέδιο παγκόσμιας κυριαρχίας»;

Ο υπουργός του φασίστα Μπολσονάρο αντικατέστησε μάλιστα στο αρχικό του μήνυμα όλα τα «r» με «l» θέλοντας έτσι να κοροϊδέψει την προφορά των Κινέζων.

Η Πρεσβεία της Κίνας στη Βραζιλία αντέδρασε έντονα χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις «παράλογες και απαράδεκτες» ενώ κατηγόρησε τον υπουργό για «ρατσιστική συμπεριφορά».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του βουλευτή Εντουάρντο Μπολσονάρο (τρίτου γιου του προέδρου) ο οποίος αποκαλούσε τον κορονοϊό «κινεζικό ιό» και χαρακτήρισε την Κίνα «δικτατορία» λόγω των σκληρών μέτρων που έλαβε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο ίδιος ο Μπολσονάρο κρατά ανοιχτές τις εκκλησίες της χώρας και καλεί τους Βραζιλιάνους να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητές τους χαρακτηρίζοντας τον κορονοϊο μια «απλή γρίπη» – γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα η Βραζιλία να έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας στη Νότια Αμερική.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, απηχώντας τις απόψεις της φασιστικής κυβέρνησης Μπολσονάρο, δήλωσε ότι ο κορονοϊός «παρήχθη» στην Κίνα, «το σκληρότερο κομμουνιστικό καθεστώς του πλανήτη».

Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ αφήνουν εκτεθειμένο τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος στα μέσα Μαρτίου επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, όπου η Πρέσβης Zhang Qiyue του παρέδωσε δωρεάν 50.000 μάσκες για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε, μέσω της Πρέσβειρας, την Κίνα, για όλες τις προσπάθειες και φυσικά όλες τις εταιρείες και την κινεζική κοινότητα εδώ, για τη βοήθεια και τη στήριξη» είχε δηλώσει ο Κικίλιας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ