Γάζα Ισραήλ βομβαρδισμοί νεκροί Παλαιστίνιοι

Γάζα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σκοτώνουν ακόμα 13 Παλαιστίνιους

Νέο, πολύνεκρο βομβαρδισμό της Γάζας διέπραξε τα ξημερώματα της Τρίτης 9 Μαΐου η ισραηλινή αεροπορία σκοτώνοντας 13 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά.

Στην «επιχείρηση ακριβείας», όπως την περιέγραψε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, με την ονομασία «Ασπίδα και Βέλος», συμμετείχαν 40 μαχητικά αεροσκάφη που βομβάρδισαν στις 02:00 τα ξημερώματα τη Γάζα. Στόχευαν σύμφωνα με τις μετέπειτα ανακοινώσεις τρεις μαχητές του στρατιωτικού σκέλους της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, τους οποίους σκότωσαν μαζί με τις οικογένειές τους.

Άλλοι 20 άνθρωποι είναι τραυματίες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και επτά γυναίκες, ορισμένοι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο Τζαμάλ Κασουάν, οδοντίατρος και διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Ουάφα.

Η κλιμάκωση αυτή από το Ισραήλ ακολουθεί τις ανταλλαγές πυρών της προηγούμενης εβδομάδας, όπου σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν δύο Ισραηλινοί, ενώ με τη σειρά τους οι ταραχές αυτές ήρθαν έπειτα από τον θάνατο από απεργία πείνας του Καντέρ Αντνάν, παρανόμως φυλακισμένου υπό «διοικητική κράτηση» από το Ισραήλ.

Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα από τον Αύγουστο του 2022, όταν οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας είχαν σκοτώσει 49 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων 17 παιδιά.

Η Γάζα έχει χαρακτηριστεί ως «η μεγαλύτερη ανοικτή φυλακή του κόσμου», με περισσότερα από 2 εκατομμύρια Παλαιστινίων να ζουν υπό καθημερινή πολιορκία.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ