λέσβος σχολείο one happy family ταλιμπάν

Έχουμε και στην Ελλάδα «Ταλιμπάν» που καίνε σχολεία;

Πρακτικές που ακολουθούν φανατικοί ισλαμιστές στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν φαίνεται ότι αντέγραψαν δράστες στη Λέσβο που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πυρπόλησαν το σχολείο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family.

Όπως αναφέρεται και στο stonisi.gr «είναι η δεύτερη φωτιά που μπαίνει σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών μετά την πυρκαγιά που έκανε στάχτη τη δομή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την ονομασία stage 2 στη Σκάλα Συκαμνιάς την περασμένη εβδομάδα».

Παρόμοιες εμπρηστικές επιθέσεις παρατηρούνται σε αρκετά σχολεία του Αφγανιστάν με δράστες μέλη των Ταλιμπάν, ενώ όπως σημείωναν οι New York Times τα περιστατικά αυξήθηκαν ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Το 2018 ομάδες Ταλιμπάν έκαψαν σε ένα βράδυ 12 σχολεία στο βόρειο Πακιστάν ενώ το 2016 ο αριθμός των σχολείων που πυρπολήθηκαν στο Αφγανιστάν έφτασε τα 300.

Πιστεύεται ότι αρκετοί από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν και το Πακιστάν επιχειρούν να γλιτώσουν από τέτοιου είδους επιθέσεις ακραίων ισλαμιστών.

Όπως φαίνεται όμως «Ταλιμπάν» υπάρχουν και στην Ελλάδα και το τελευταίο διάστημα οπλίζονται με αποφασιστικότητα καθώς πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες τους εξηγούν ότι η χώρα τους δέχεται «εισβολή» από ανυπεράσπιστους πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι επιθέσεις σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σημειώνονται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κόβει τα επιδόματα που δικαιούνται όσοι έχουν λάβει άσυλο στη χώρα μας – κίνηση που αναμένεται να οδηγήσει εκατοντάδες οικογένειες σε απόγνωση και να δυναμιτίσει την προσπάθεια ένταξής του στην ελληνική κοινωνία.

Άρης Χατζηστεφάνου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ