Σπάρτακος

Εκδήλωση – συζήτηση για τη δίκη του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

Πηγή: ThePressProject

Εκδήλωση – συζήτηση για τη δίκη του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 17 Φεβρουαρίου, στις 19.00 μ.μ., στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης (Ελευθερ. Βενιζέλου 12).

Ομιλητές θα είναι ο Σωκράτης Πάντος, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, καθώς και ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, ο διωκόμενος συναγωνιστής, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι οικονομικής ενίσχυσης με τη συμμετοχή συναγωνιστών μουσικών.

Ψήφισμα Αλληλεγγύη στο Νίκο Χαραλαμπόπουλο και στο δίκτυο ελεύθερων φαντάρων «Σπάρτακος»:

«Για ακόμη μια φορά επιχειρείται να χτυπηθεί το κίνημα αλληλεγγύης των στρατευμένων μέσω νέας δίκης κατά του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων “Σπάρτακος” και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, με κατηγορούμενο τον Νίκο Χαραλαμπόπουλο.

Η κατηγορία, ύστερα από μήνυση αξιωματικού που υπηρετούσε στη Χίο, είναι “συκοφαντική δυσφήμιση” λόγω της δημοσίευσης στο blog της Επιτροπής και το Δικτύου καταγγελίας στρατευμένων για όσα συνέβαιναν στις μονάδες τους. Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου στις 6 Ιουλίου. Δύο χρόνια και μερικούς μήνες νωρίτερα, τον Μάιο του 2021, σε μια αντίστοιχη δίκη στην Αλεξανδρούπολη, η κατάληξη ήταν η πανηγυρική αθώωση του Νίκου Χαραλαμπόπουλου και η μεγάλη ήττα της προσπάθειας φίμωσης του αντιπολεμικού κινήματος από τα επιτελεία του στρατού. Η δίωξη στράφηκε ξανά κατά των διαχειριστών του blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και γι’ αυτό κατηγορείται ο αγωνιστής Νίκος Χαραλαμπόπουλος, στο όνομα του οποίου ήταν καταχωρημένο τυπικά το τηλέφωνο όπου γίνονται ορισμένες από τις καταγγελίες των στρατευμένων και των οικογενειών τους. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η διαχείριση του blog δεν έχει ατομικούς υπευθύνους αλλά μόνη υπεύθυνη για τη διαχείρισή του είναι η συνέλευση της Επιτροπής και οι συλλογικές της αποφάσεις.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων είναι μια συλλογικότητα του αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος μέσα κι έξω από τον στρατό, με πολύχρονη δράση και εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, που φέρουν στο σύνολό τους την ιστορική ευθύνη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή. Αυτό που θέλουν διακαώς το κράτος και ο στρατός είναι η φίμωση της δράσης του αντιπολεμικού κινήματος, μέσα από την πρακτική της ατομικής εξόντωσης όσων μελών της μπορούν. Δεν είναι η πρώτη φορά. Από το 2010 ο Ελληνικός Στρατός έχει ξεκινήσει μια βιομηχανία διώξεων κατά του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος” και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, με τη δίωξη του Ν. Αργυρίου και συνεχίστηκε με διαρκείς νομικές οχλήσεις, άτυπες απειλές και εκβιαστικές διώξεις, που έπεσαν όλες στο κενό. Κι αυτό γιατί το Δίκτυο “Σπάρτακος” και η ΕΑΣ έδωσαν φωνή, δημοσίευσαν και ανέδειξαν πλήθος καταγγελιών για την κατάσταση στο στρατό, βοηθώντας στην αντιμετώπιση προβλημάτων των στρατευμένων, στη διαμόρφωση ενός ευρύτερου ρεύματος αγωνιστικής στάσης. Συνέβαλλαν στη δημιουργία αντιπολεμικού ρεύματος χρόνια τώρα με την αντίσταση στον μιλιταρισμό, στον εθνικισμό και στον πόλεμο, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα που κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Ελλάδα εμπλέκεται ολοένα και πιο άμεσα στα σχέδια του ΝΑΤΟ, που οξύνονται διεθνώς οι καπιταλιστικές αντιθέσεις και πληθαίνουν οι πόλεμοι του κεφαλαίου, που ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας εντείνεται, απογειώνοντας και τις εξοπλιστικές δαπάνες, με θύματα τελικά τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που αντιμετωπίζουν τα αιματοβαμμένα τείχη της ΕΕ και του ελληνικού κράτους. Στην περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην ευρύτερη περιοχή μας και η κυβέρνηση και το σύστημα θέλουν τους στρατευμένους πειθήνια και άβουλα όργανα στα παιχνίδια των μεγάλων συμφερόντων είναι φανερό πως φωνές όπως του “Σπάρτακου” και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων πρέπει να σιγήσουν, να πληγεί η αντιπολεμική διεθνιστική πάλη, ειδικά τώρα που είναι αναγκαία όσο ποτέ· για αυτό στοχοποιούν και τους αγωνιστές του κινήματος.

Ακριβώς όμως επειδή είναι αναγκαία για τη νεολαία και τους εργαζόμενους θα τα υπερασπιστούμε απέναντι στις διώξεις και την επίθεση κυβέρνησης, κράτους και στρατού.

· Να αθωωθεί ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος.

· Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος” και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

· Κάτω τα χέρια από το αντιπολεμικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ