ισραήλ γάζα

Δημοσιογράφοι στο στόχαστρο των μαζικών ισραηλινών βομβαρδισμών

Μαχητικά της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας βομβάρδισαν και κατέστρεψαν το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού Al Aqsa στην Γάζα κατά τη διάρκεια μαζικών βομβαρδισμών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι.

Από τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξε αναφορά για θύματα μέσα στο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού αλλά υπάρχουν πληροφορίες γι θύματα σε γύρω περιοχές.

Η Γάζα αποτελεί μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου.

Η στιγμή της επίθεσης έχει καταγραφεί σε κάμερα κινητού τηλεφώνου.
https://twitter.com/palbahaa/status/1062067289112145922?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1062067289112145922&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aljazeera.com%2Fnews%2F2018%2F11%2Fisrael-launches-air-strikes-gaza-rocket-fire-181112150838578.html

Η ένταση ξεκίνησε όταν το Ισραήλ παραβίασε την εκεχειρία και δολοφόνησε επτά Παλαιστίνιους μαχητές κατά τη διάρκεια μυστικής εισβολής στην πόλη της Γάζας, το βράδυ της Κυριακής. Η Χαμάς απάντησε με εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ, οι περισσότερες από τις οποίες αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αεράμυνα.

Σύμφωνα με την Χαμάς η ισραηλινή αεροπορία ξεκίνησε μπαράζ αεροπορικών βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προκειμένου να προσφέρει κάλυψη στα μέλη των ειδικών δυνάμεων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες και επιχειρούσαν στο εσωτερικό της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πιλότοι της ισραηλινής αεροπορίας, που σφυροκοπούν τη Γάζα, εκπαιδεύονται στην Ελλάδα σύμφωνα με ειδική συμφωνία που προώθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το Ισραήλ είχε υπογράψει ανάλογη συμφωνία συνεργασίας μόνο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ