Δηλαδή πότε θα μιλήσουμε για εσχάτη προδοσία ΣΥΡΙΖΑ – Στουρνάρα;

Σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου ο πρόεδρος της κεντρικής μας τράπεζας δήλωσε δημοσίως ότι τις κρίσιμες ώρες των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, συνωμοτούσε εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας του.

Πρώτη φορά το έκανε σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά, όταν δήλωνε υπερήφανος ότι δημιούργησε «ένα τείχος» από εξωθεσμικούς παράγοντες απέναντι στις προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών να διαπραγματευτεί με όποια εργαλεία έκρινε σκόπιμο.

Μιλώντας τότε στο ντοκιμαντέρ This is not a Coup o Νόρμπερτ Χέρινγκ,επίτιμος πρόεδρος του σκιώδους συμβουλίου της ΕΚΤ (το κορυφαίο σώμα πανεπιστημιακών και αναλυτών που δημιούργησε η Wall Street Journal και η γερμανική Handelsblatt), απορούσε γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν βρίσκεται ακόμη στη φυλακή.

Ο Στουρνάρας όμως επανήλθε, μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, όπου παραδέχθηκε ότι ζητούσε από τον Ντράγκι να παρακάμψει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, και να συνεννοηθεί απευθείας μαζί του σχετικά με την έκτακτη διαδικασία χρηματοδότησης της Ελλάδας.

«Είπα στον κ. Ντράγκι “μην τον ακούς”» αποκάλυψε ο Στουρνάρας. «Πώς να μην τον ακούω, αφού είναι υπουργός Οικονομικών της χώρας σας;» του απάντησε απορημένος ο Ντράγκι.

Όπως είναι αναμενόμενο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν τώρα να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη αποκάλυψη για να παρουσιαστούν για άλλη μια φορά σαν θύματα μιας συνωμοσίας που τους έδεσε τα χέρια.

Θέλουν έτσι να αποκρύψουν ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα να συνεργαστεί στενά με τον Στουρνάρα και φυσικά ότι το περιβάλλον Τσίπρα απομάκρυνε τον Βαρουφάκη ο οποίος διαφωνούσε μαζί του.

Σε άλλες χώρες, με στοιχειώδη σεβασμό στην κυριαρχία του κράτους και στη δημοκρατία, πρωθυπουργοί και πρόεδροι έδωσαν μάχες χαρακωμάτων εναντίον των κεντρικών τραπεζιτών, γνωρίζοντας ότι λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα της ΕΚΤ. Στην Κύπρο και στην Ουγγαρία οι κυβερνήσεις δεν δίστασαν να συγκρουστούν όχι μόνο με την κεντρική τράπεζα αλλά και με την ΕΚΤ που την προστάτευε.

Στην Ελλάδα, χάρη και στη μεσολάβηση του Δραγασάκη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις διοικήσεις των τραπεζών, η κυβέρνηση όχι μόνο άφησε τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος στα χέρια των υπευθύνων της κρίσης αλλά έφερε και ακόμη χειρότερους.

Ακούστε την πολυσυζητημένη συνέντευξη που μας έδωσε πρώην ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για το καθεστώς που δημιούργησε ο Δραγασάκης στο τραπεζικό χώρο.

Από αυτή τη διαδικασία ο Στουρνάρας απέκτησε τέτοιο θράσος ώστε όχι μόνο αρνούνταν να καταθέσει στη Βουλή αλλά έφτασε να τηλεφωνεί απευθείας στον πρωθυπουργό για να λύσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η σύζυγός του με τη δικαιοσύνη.

Όταν έχεις δικούς σου ανθρώπους στο Μαξίμου γιατί να μην τους καλέσεις;

Όσο και αν προσπαθούν λοιπόν να κρατήσουν αποστάσεις από τον Στουρνάρα, τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι είναι «άνθρωπός τους». Και θα πρέπει να το θυμούνται και αν κάποια μέρα η ελληνική δικαιοσύνη ή μια επόμενη βουλή αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρά μαζί του.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ