Ασυλο: Μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία

Με μια σειρά μίνι ντοκιμαντέρ ξεκινά η συνεργασία της INFOWAR Productions με το δορυφορικό δίκτυο TELESUR, που μεταδίδει σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.

Στο πρώτο επεισόδιο εξετάζουμε την υπόθεση του Μαμαντού Μπα, του πρώτου πρόσφυγα που αναγκάστηκε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο για να γλιτώσει από τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε μια ιστορική απόφαση, που για αρκετούς σηματοδοτεί το τέλος του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του Βελγίου αναγνώρισε ότι η χώρα μας είναι επικίνδυνη ακόμη και για τους ανθρώπους που ζουν νόμιμα σε αυτή. «Αντιμετωπίσαμε τον Μαμαντού Μπα σαν Έλληνα πολίτη» μας εξηγεί ο δικηγόρος του, ο οποίος κάνει λόγο για διαπλοκή των νεοναζιστών με τμήματα της Ελληνικής αστυνομίας.

Παρακολουθώντας την ιστορία μέσα από την παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου, διηγούμαστε πως η χώρα που γέννησε την έννοια του πολιτικού ασύλου έχει μετατραπεί σε κόλαση για τους πρόσφυγες αλλά και τους πολίτες της.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Άρης Τριανταφύλλου
Υπεύθυνος παραγωγής: Θάνος Τσάντας
Ερευνα: Άρης Χατζηστεφάνου

* Οι Ικέτιδες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στέργιογλου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ