Οι Εβραίοι στις ΗΠΑ ζουν συμβατικές ζωές και δεν στέλνουν τα παιδιά τους πεζοναύτες δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών.

«Αντισημιτικά» σχόλια από υπουργό του Ισραήλ

Αντιδράσεις εντός και εκτός του Ισραήλ προκάλεσε η δήλωση της ισραηλινής υφυπουργού Εξωτερικών Τζίπι Χοτοβέλι, ότι οι Εβραίοι στις ΗΠΑ «είναι άνθρωποι που δεν στέλνουν ποτέ τα παιδιά τους να πολεμήσουν για την πατρίδα τους».

«Οι περισσότεροι (από τους Εβραίους στις ΗΠΑ)  ζουν συμβατικές ζωές και δεν έχουν παιδιά που να υπηρετούν σαν πεζοναύτες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν» σημείωσε η ίδια.

Να σημειωθεί ότι το Πεντάγωνο δεν διατηρεί αρχεία με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις όσων υπηρετούν σε αυτό.

Οι δηλώσεις της Χοτοβέλι προκάλεσαν την αντίδραση ακόμη και του ακροδεξιού ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος κατέχει και τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στο υπουργικό συμβούλιο.

Εβραίοι φοιτητές στο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Πρίνστον είχαν ακυρώσει προγραμματισμένη ομιλία της Ισραηλινής υπουργού λόγω των ακραίων θέσεων που εκφράζει εναντίον των Παλαιστινίων.

Η Χοτοβέλι υποστηρίζει την ιδέα ενός Μεγάλου Ισραήλ, το οποίο θα καταλαμβάνει το σύνολο των παλαιστινιακών εδαφών ενώ στηρίζει φανατικά τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς. «Είμαι Ισραηλινή ρατσίστρια και δεν φοβάμαι να πω ότι θέλω ένα εβραϊκό κράτος με εβραϊκή πλειοψηφία» είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Η Ισραηλινή υφυπουργός συνηθίζει να «τεκμηριώνει» τις πολιτικές τις απόψεις με αναφορές σε ιερά κείμενα του Ιουδαϊσμού.

Η ίδια έχει δηλώσει ότι όνειρό της είναι να δει την ισραηλινή σημαία να κυματίζει στο Όρος του Ναού, στην παλιά Ιερουσαλήμ.

Η οργή βέβαια που προκαλεί σε τμήματα της παγκόσμιας εβραϊκής κοινότητας η Χοτοβέλι δεν είχε εμποδίσει την ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον Γιώργο Κατρούγκαλο να συναντηθεί μαζί της στο πλαίσιο της… στρατηγικής συμμαχίας με την ακροδεξιά κυβέρνηση στο Τελ Αβίβ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ