κατρούγκαλος χοτοβέλι

Ποια είναι η ακροδεξιά πολιτικός που συνάντησε ο Κατρούγκαλος

Με την ακροδεξιά υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Χοτοβέλι, γνωστή για τις ακραίες θέσεις που εκφράζει εναντίον των Παλαιστινίων, συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως υπερήφανα παρουσιάζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

H Χοτοβέλι αυτοχαρακτηρίζεται «θρησκευόμενη δεξιά» καθώς ασπάζεται τις φονταμενταλιστικές αρχές του ορθόδοξου ιουδαϊσμού ενώ θεωρείται η «ιδεολογική φωνή» του ακροδεξιού κόμματος Λικούντ.

Η Χοτοβέλι υποστηρίζει την ιδέα ενός Μεγάλου Ισραήλ, το οποίο θα καταλαμβάνει το σύνολο των παλαιστινιακών εδαφών ενώ στηρίζει φανατικά τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς. «Είμαι Ισραηλινή ρατσίστρια και δεν φοβάμαι να πω ότι θέλω ένα εβραίκό κράτος με εβραϊκή πλειοψηφία» είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Η Ισραηλινή υφυπουργός συνηθίζει να «τεκμηριώνει» τις πολιτικές τις απόψεις με αναφορές σε ιερά κείμενα του Ιουδαϊσμού.

Η ίδια έχει δηλώσει ότι όνειρό της είναι να δει την ισραηλινή σημαία να κυματίζει στο Όρος του Ναού, στην παλιά Ιερουσαλήμ – την πόλη δηλαδή που ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποκαλέσει ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ, κατά παράβαση του διπλωματικού πρωτοκόλλου.

Η συνάντηση Κατρούγκαλου με αυτό το ακραίο στοιχείο εντάσσεται στο μεγάλο άνοιγμα που είχε πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ (πριν ακόμη έρθει στην κυβέρνηση) με το κράτος του Ισραήλ δυναμιτίζοντας σε σημαντικό βαθμό τις σχέσεις της Αθήνας με τους Παλαιστίνιους και τον ευρύτερο αραβικό κόσμο.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ