Α. Χατζηστεφάνου: Στο μέλλον θα απορούν γιατί δεν αντιδράσαμε στη γενοκτονία των Παλαιστινίων

Τη δική του ανάλυση για το Παλαιστινιακό έδωσε στην εκπομπή KONTRA24 με την Αναστασία Γιάμαλη ο Άρης Χατζηστεφάνου, μιλώντας για το υπόβαθρο του προβλήματος και τονίζοντας πως η Διεθνής Κοινότητα έχει ξεχάσει την ίδια την ύπαρξη του Παλαιστινιακού λαού.

Υπογράμμισε την άποψη πανεπιστημιακών πως το Ισραήλ διεξάγει σήμερα γενοκτονία στη Γάζα με τον πλήρη αποκλεισμό της, τον βομβαρδισμό και τον εκτοπισμό πληθυσμού. Παράλληλα, σημείωσε πως συχνά οι δυνάμεις της Αριστεράς στην Ευρώπη τηρούν μία στάση ίσων αποστάσεων που δεν αντικατοπτρίζει όσα προτάσσει η Αριστερά και το κίνημα ενάντια στα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους μέσα στο ίδιο το Ισραήλ.

Επιπρόσθετα, περιέγραψε ένα «πολιτικό πογκρόμ» που έχει ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, εναντίον όσων στηρίζουν τους Παλαιστίνιους, φέρνοντας το παράδειγμα της δίωξης φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Τέλος, εξέθεσε την άποψή του για τη στρατηγική του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και μίλησε για επιστροφή στις πιο σκοτεινές στιγμές της προώθησης της θεωρίας «σύγκρουσης πολιτισμών».

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Άρη Χατζηστεφάνου στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ