Στη χώρα του Δένδια η «πράσινη κάρτα» θέλει βασανιστήρια

Δεκάδες χιουμοριστικές ταινίες έχουν γυριστεί στις ΗΠΑ για τα δικαιολογητικά και την σκληρή προσπάθεια που χρειάζεται κάποιος για να αποκτήσει την πράσινη κάρτα. Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ  στην ομώνυμη ταινία χρειάζεται να πραγματοποιήσει ένα λευκό γάμο με την Αντι ΜακΝτάουελ.

Οι Los Angeles Times μάλιστα εντόπισαν 13 ρομαντικές κομεντί στις οποίες η πράσινη κάρτα ταλαιπωρεί τους πρωταγωνιστές.

Σε άλλες χώρες η άδεια παραμονής εξασφαλίζεται σε ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα βασανιστηρίων στην χώρα καταγωγής τους.

Στη δική μας περίπτωση τα πράγματα είναι ελαφρώς αντίστροφα αφού τα βασανιστήρια πραγματοποιούνται στη χώρα προορισμού – δηλαδή στην Ελλάδα.

Έτσι τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι ο Ν.Δένδιας αποφάσισε να μην απελάσει τον Αιγύπτιο μετανάστη ο οποίος βασανίστηκε στη Σαλαμίνα για 18 ώρες.

Εδώ όμως αρχίζουν και μερικά παράδοξα. Καταρχήν, η σχετική απόφαση είχε ανακοινωθεί από τις αρχές Νοεμβρίου.

Κατά δεύτερον αυτό που μεσολάβησε – εκτός από την προσπάθεια του Δένδια να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την υπόθεση – ήταν η συνέντευξη Τύπου που έδωσε το θύμα, ο Ουαλίντ Τελέμπ, στην Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό. Στη συνέντευξη ο Τελέμπ κατήγγειλε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας για να ρωτήσω για την πορεία της υπόθεσης. Εκεί οι αστυνομικοί με σκαιότατο τρόπο με πληροφόρησαν ότι έχω τρεις ημέρες διορία για να φύγω από την Ελλάδα», είπε ο Ουαλίντ. «Τότε επικοινώνησα με τη δικηγόρο μου η οποία με πληροφόρησε ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Η πρεσβεία της Αιγύπτου μου είπε το ίδιο. Στα χέρια του πρώην εργοδότη μου και των συνεργατών του έζησα τις πιο φριχτές στιγμές της ζωής μου και τώρα μου λένε ότι δεν θα μπορώ να είμαι καν παρών στο δικαστήριο που θα δικαστούν. Είναι αυτό δικαιοσύνη; Ο φούρναρης είναι ελεύθερος, ο φούρνος λειτουργεί κανονικά κι εγώ είμαι υπό διωγμό» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας ότι ζει μέσα σε ένα καθεστώς τρόμου καθώς, όπως κατήγγειλε, ο φούρναρης τον απειλεί ότι αν δεν αποσύρει τη μήνυση θα βάλει ανθρώπους να τον χτυπήσουν.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι στην πολυσέλιδη συνέντευξη που παραχωρεί αυτό το μήνα ο Ν.Δένδιας στο περιοδικό Unfollow στην ερώτηση με ποια κριτήρια λαμβάνονται λόγου χάρη οι αποφάσεις ελέγχου από τον Ξένιο Δία απαντά «Που να ξέρω; Δεν είμαι αστυνομικός». Και όταν πιέζεται να απαντήσει καλεί τους δημοσιογράφους να δώσουν αυτοί μια απάντηση και να… καταθέσουν προτάσεις!

Περίεργος υπουργός. Όταν μοιράζονται εύσημα είναι δικά του. Όταν μοιράζονται ευθύνες δηλώνει άγνοια για το έργο της αστυνομίας.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ