Φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες βρίσκονται αντιμέτωποι με δυνάμεις της αστυνομίας έπειτα από την επίθεσή της και τη διάλυση του καταυλισμού αλληλεγγύης στη Γάζα, τα ξημερώματα της 2ης Μαΐου 2024.
Φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες βρίσκονται αντιμέτωποι με δυνάμεις της αστυνομίας έπειτα από την επίθεσή της και τη διάλυση του καταυλισμού αλληλεγγύης στη Γάζα, τα ξημερώματα της 2ης Μαΐου 2024.

Προσπαθώντας απελπισμένα για μια προβοκάτσια (vid)

Περισσότερα από όσα μπορεί να συγκρατήσει κανείς, είναι τα περιστατικά προσπάθειας δημιουργίας προβοκάτσιας για να δικαιολογηθεί παρέμβαση της αμερικανικής αστυνομίας στις φοιτητικές διαμαρτυρίες ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα.

Ενώ έχουν παρατηρηθεί και σοβαρά περιστατικά, όπως για παράδειγμα αυτό ενός πρώην στελέχους των ισραηλινών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών που καυχήθηκε για την «ήσυχη διείσδυσή» του στον καταυλισμό αλληλεγγύης με τη Γάζα στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες. Ο Άαρον Κόεν, που πλέον εκπαιδεύει Αμερικανούς αστυνομικούς, εμφάνισε εαυτόν και κάποια ομάδα τού να διαπράττουν τη «διείσδυση» χωρίς να ξεκαθαρίζει με ποια δικαιοδοσία και εντολή, κι έπειτα να είναι παρόντες στον συντονισμό της αστυνομίας του Λος Άντζελες για την εισβολή και διάλυση του καταυλισμού.

Τα περισσότερα, όμως, περιστατικά είναι τραγικωμικής φύσης. Φανατικοί υποστηρικτές του Ισραήλ, συχνά αλλά όχι πάντα ηλικιωμένοι, φωνάζουν για βοήθεια χωρίς να απειλούνται ή προσποιούνται στο τηλέφωνο με την αστυνομία πως δέχονται βία. Κάποιοι φτάνουν στο σημείο να κάνουν ελαφρώς επιθετικές κινήσεις μόνο για να προκαλέσουν κάποια βίαιη αντίδραση.

Όπως είναι κατανοητό, οι περισσότερες από αυτές είναι χωρίς επιτυχία. Συχνά, μάλιστα, και ιδιαίτερα όταν οι αυτόκλητοι προβοκάτορες προσπαθούν να παίξουν το «χαρτί» του αντισημιτισμού και προβάλλουν την εβραϊκή τους ταυτότητα, βρίσκονται αντιμέτωποι με άτομα ίδιας ταυτότητας, που όμως αντιτίθενται στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων στη Γάζα από το Ισραήλ. Άλλωστε, η αμερικανική αστυνομία (όπως κάθε αστυνομία) έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται υπαρκτά ή ανύπαρκτα περιστατικά για να επέμβει με βία όταν λάβει την εντολή.

Ένας χρήστης (@ChronicBabak) του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην Twitter), συγκέντρωσε σε ένα βίντεο μερικά μόνο από τα τραγικωμικά αυτά περιστατικά, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και αυτό μιας γυναίκας που την ακούμπησε το ύφασμα μιας παλαιστινιακής σημαίας κι εκείνη κατήγγειλε πως της κάρφωσαν το κοντάρι στο μάτι.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ